Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Vare sig det gäller en möhippa, svensexa, konferens, kick off eller en företagsfest, kan motorsport höja stämningen och bidra till många roliga minnen. Vid till exempel en konferens kan det vara skönt att bryta av arbetet med en rolig aktivitet som gokart eller folkrace. Gör er nästa konferens ännu mer minnesvärd!

Gokart

Gokart eller karting är en motorsport som körs en asfaltbana. Bilarna är snabba och specialbyggda för sporten. Egentligen kallas bilen för kart, vilket dock inte är den beteckning som den som kör använder. Bilarna har i folkmun fått beteckningen gokart, vilket främst gäller de kartar som är avsedda för uthyrning.

Gokart får inte köras på allmän väg och ett vanligt körkort krävs inte för att få köra. Gokart är en aktivitet som passar bra på ett barnkalas, möhippa, svensexa eller kanske på en företagsfest eller en konferens.

Crosscart

Crosskart är en bilsport som är en hastighetstävling och körs på en bana, oftast med grusunderlag. Då man kör används en liten specialbyggd snabb bil.

I Sverige organiseras crosscart genom Svenska Bilsportförbundet. Man tävlar på banor som annars används för rallycross, speedway eller folkrace. Farten är hög i crosscart och varvtiden är i klass med de snabbaste tvåhjulsdrivna rallycrossbilarna. Crosscarten har en låg vikt och har en mycket säker stålrörsbur som skyddar föraren på ett effektivt sätt.  Tävla i crosscart kan man göra redan från tolv års ålder.

Fyrhjuling

En fyrhjuling är ett transportmedel som huvudsakligen används för terrängkörning så kallat offroad. I många länder kallas fyrhjuling även för ATV som står för All Terrain Vehicle.

I Sverige är det endast tillåtet att köra fyrhjuling i terrängen då det gäller nyttotrafik, så som skogsbruk eller jordbruk. Detta gäller även på egen mark vilket betyder att körning i rekreationssyfte endast kan ske inom gokända områden eller med särskilda tillstånd. Många olika typer av äventyrsarrangörer har möjlighet att låta personer prova på att köra fyrhjuling och även att tävla i det.

Fyrhjuling är ett roligt avbrott i till exempel möhippa eller svensexa. Konferensen, företagsfesten eller kalaset blir inte sig likt då man tar med aktiviteten fyrhjuling. Men om man hellre bill kan man äv

Folkrace

Bilarna som används i folkrace måste vara byggda efter vissa säkerhetsföreskrifter, bland annat ska de ha skyddsbåge. Folkrace körs på grus- eller asfaltsbanor med täckta bilar som är typbesiktigade i Sverige. Maxhastigheten vid en tävling är 80km/h.

Då man kör folkrace måste föraren ha en speciell utrustning. Flamsäker overall, handskar, skor med bindsula av läder och en hjälm som bör vara godkänd för folkrace ska användas.

I början av 1980-talet kom folkrace till Sverige från Finland. Folkrace skulle vara en billig sportgren för de tävlande. Folkrace är en bilsport som körs med äldre vanliga bilar och varje år genomförs ungefär 600 tävlingar i Sverige.

Om man själv vill prova på att köra folkrace, finns det flera arrangorer som anordnar detta. Folkrace passar bra som aktivitet på svensexan, möhippan eller kanske på en konferens.

motorsport

Mer inom området
Jämför aktiviteter