Inga recensioner än

Cigarrprovning - Möhippa, Svensexa, Födelsedag.

Längd
1,5 timmar
Pris
400 SEK inkl. moms
Eventtyp
Aktivitet
Nästa tillfälle
Löpande enligt överenskommelse. se detaljer
Längd
1,5 timmar
Pris
400 SEK inkl. moms
Eventtyp
Aktivitet
Nästa tillfälle
Löpande enligt överenskommelse. se detaljer
Få mer information om aktiviteten 👍

Beskrivning

rökrum cigarrklubben

Cigarrprovning

Cigarrprovning, tillverkningsprocess, historik och en annan skröna (det finns förhållandevis många att välja från).

Kursinnehåll

Det är magstarkt att kalla det kurs, men å andra sidan är det någon form av utbildning. Oavsett benämning är det lättsamt och förhoppningsvis lite lärorikt utan att det ska kännas som ett glosförhör. Ha för Guds skull inte med er anteckningsblock. Om något så är det en kurs i avslappning och verklighetsflykt.

Nåväl, ni blir mottagna (under pompa & ståt) av Hans Excellens Presidenten som börjar med att prata lite om förhållningsregler samt upplägget för dagen. Cigarrklubben saknar alkoholtillstånd, vilket faktiskt innebär att ni får ta med er valfri alkoholhaltig dryck till oss. Vi ser till att det finns både glas och annat runtomkring så ni kan inta era bubblor (eller det ni nu vill konsumera) på ett värdigt sätt. Vi skålar (och eventuellt skrålar milt) samtidigt som vi njuter av det som komma skall.

Sedan beger vi oss gemensamt in i rökrummet, där vi pratar om det ni ska röka. Och då menar vi verkligen precis det. Vi pratar om den cigarren som ni själva har valt och den som ska konsumeras. Vi letar och identifierar doft (först, innan vi tänder den) och sedan börja vi arbeta med paletten när den är tänd. Vi går igenom cigarrens tre olika faser och diskuterar hur smaken förändras och vilka smaker vi upplever. Är man riktigt vågad kan man få chansen att ge sig på en retrohalering (även om det helst bör lämnas till proffsen). Vi pratar även lite kring hur man tillverkar cigarrer, historia och en och annan skröna. Har vi tur finns det en skröna om just den cigarren som står i fokus dagen till ära. Tänk er en vinprovning. Fast cigarr istället för vin.

Det går förstås bra att gå in och ut ur rökrummet under tiden. Vi har sittytor utanför och vill man avnjuta ett glas vad det nu är så går man bara ut och sippar lite innan man beger sig in igen.

När vi är klara slår vi oss ner utanför rökrummet. Sippar vidare och avslutar vår dag ihop. Vill ni tar vi lite obligatoriska bilder på er bland engelska möbler och oxblodsröda väggar. 

Klubbens adress

Klubbens adress är hemlig för utomstående, men för er planerings skull kan det ändå vara bra att få en riktlinje. Det är 7 minuters promenad från Centralstationen (utgång Vasagatan) enligt Google. Eller 500 meter från Cityterminalen enligt SL-appen.

Vad ska vi ha med oss?

Ta med den alkohol som ni vill inmundiga. Det finns inga snofsiga regler för vad som passar med cigarr. Gillar du Amarulla blandat med Kaluha och en stänk Dr. Pepper Cherry så är det så. Att andra himlar med ögonen är deras problem. Generellt fungerar sött bättre med cigarr, så rom, likör, rödpang, bubblor, Baileys. Gå bananer. Rökigt som tex whiskey fungerar mindre bra. Det blir för mycket (tänk rök mot rök). Men återigen, är det din grej så kör. Man gillar det man gillar.

Vi har allt här i glasväg (konjakskupor, tulpanglas osv.) Ett varningens finger. Vi dricker bubblor i vinglas (för man vill använda näsan och dofta). Vi har dock ett par champangeglas för vanliga dödliga.

När ni har bokat kommer ni få lite tips på vilken cigarr ni ska köpa in, den kan ni inte köpa av oss (vi saknar tobakstillstånd). Vi kommer att utgå från er palett och ge er tips på vad ni ska köpa och vilken butik eller näthandel. Få inte dåndimpen nu, lekmän utgår ifrån att en dyr cigarr ligger på en sisådär massa pengar. Faktum är att när man går över 100 kronor plus växel då börjar det bli blodigt. Och är ni inte vana cigarrister så är det inte den prisklassen ni ska vara i. Ni känner ändå inte de smakerna.

För 50-75 bagis får man en fullblodskuban (alltså en cigarr från Kuba, inget annat), inga kompromisser på kvalité. Den enda kompromissen ni gör är storlek. Det är en så kallad Dog Walker och har en röktid på 30-45 minuter vilket är ypperligt lagom när man är fler noviser i ett rökrum.

Vad kostar det?

Det kostar 3200 ex moms (det tillkommer 25% moms). Eller 4000 kronor om man är privatpersoner. Oavsett hur många ni är. Vi har delat upp det per person här på sajten pga tekniken tvingar oss. Man betalar alltså ett fast pris för hela sällskapet.

Sedan tillkommer det kostnader för cigarr och eventuell alkoholhaltig dryck som ni vill konsumera. Som ni köper på bolaget och tar med er.

För 50-75 bagis får man en fullblodskuban (alltså en cigarr från Kuba, inget annat), inga kompromisser på kvalité. Den enda kompromissen ni gör är storlek. Det är en så kallad Dog Walker och har en röktid på 30-45 minuter vilket är ypperligt lagom när man är fler noviser i ett rökrum.

Vi har inget tobakstillstånd och skickar er i rätt riktning och så får ni tips om vad som lämpar sig att handla för just er.

När kan man boka?

Vi har inget förutbestämt schema, hör av dig till oss med datum och tid när det passar och hur många ni blir, så tar vi det därifrån. Förutsatt att det inte krockar med något annat schemalagt så brukar det lösa sig. Vi har inga riktiga öppettider att förhålla oss till. Cigarrklubben är öppen dygnet runt årets alla dagar (det är för din planerings skull). Däremot får du svar på kontorstider om dina bokningar. Och framförhållning är att föredra. Ett par dagars framförhållning fungerar utmärkt. Ju längre desto bättre. Kan vi komma ikväll är knepigare (milt uttryckt).

Hur ser er ventilation ut?

Cigarrklubben skiljer på termerna ventilation och luftrening för det är två vitt skilda saker. Cigarrklubben har typ världens dyraste och mest industriella system (samma som man har på intensiven) som har anpassats för att fungera för cigarrök. Men även världens bästa. Rengjord luft lämnar lokalen rätt ut på gatan pang bom. Det doftar absolut noll även om man sticker in näsan i utblåset. Vi vet för att vi sitter grannar med vår tillsynsmyndighet som själva brukar gå förbi utblåset och bekräftar löpande att man inte känner doft. Vi har heller inte fått ett enda klagomål av våra grannar.

Burj Khalifa i Dubai och Eifletornet kan även stoltsera med att båda använder samma färgleverantör som Cigarrklubben. Specialfärgen säkerställer att doft och oljor inte sätter sig i väggarna. Utöver det ozonrengörs rökrummet på minst veckobasis så det hinner aldrig bli ingrott.

Det kommer alltså lukta lite cigarr i rökrummet om det inte har ozonrengjorts precis innan, och inget utanför. Det luktar förstås lite mer när vi är klara, men dina ytterkläder stinker inte (de hänger utanför) och du behöver inte ställa dig i en biltvätt för att få bort stank.

Målgrupp

Det krävs inga förkunskaper, möjligtvis glatt humör (om ens det). 18 års åldergräns förstås. Men bortsett från det så…

Trot eller ej så får vi en del förfrågningar från kvinnliga konstellationer. Vi tar gladeligen emot er. Vi är ingen herrklubb och det råder överlag en högst ograbbig kultur på Cigarrklubben.

Grundprincipen är att man är intresserad av smak och har något som liknar en palett. Den behöver inte vara lika välutvecklad som en sommelier, den behöver inte ens vara utvecklad. Huvudsaken är att du tycker att det här är roligt.

Intyg

Ni kan eventuellt få ta en bild med Presidenten (med ryggen vänd mot kameran, lite som den ni ser nedan). Han syns inte på sociala medier vilket är en del av hans mystik. Annars är diplom eller examen för fenomenal ciggarism kanske något sånär utdaterat och tillhör en svunnen tid. Om inte annat så går det att ifrågasätta lämpligheten i det.

president cigarrklubben

Kursledare

Det säger sig självt att Presidentens meriter kring cigarrer inte kan ifrågasättas. Eller bör. Cigarrklubben ska även tillägga att det här med att prata om sig själv i tredje person singular och använda titlar (såsom President, Husmor, vi har en Sanningskommission, en Prefekt osv.) är ett arv från andra Cigarrklubbar där man på något sätt har tagit det här på allvar. Vi har i absolut fåntratterisk anda tagit vidare till bisarrt pompösa och fåniga höjder. Misströsta icke - det är inget annat än pojklekar och inget vi tar på allvar. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Cigarrprovning - Möhippa, Svensexa, Födelsedag.. Det är gratis och inte bindande!