Visa aktivitet.se som: Mobil

Aktiv matlagning- hållbar matlagning

GreenIsaDream
Stockholm
3 timmar

Beskrivning

Bli klimatsmart och njut av god mat tillsammans med oss!

- Ta med kollegorna på en skräddarsydd klimatsmart matlagningskväll hos GreenIsaDream!

Under en trevlig kväll tillsammans lagar vi till en växtbaserad buffé med fokus på resurssnåla och närodlade råvaror. Under kvällens gång varvas goda vegetariska rätter med kunskap kring hur alla kan bidra till en mer hållbar planet genom att inspireras till grönare klimatsmarta matvanor.

Med grönt tänk i fokus anser kvällens kock och inspiratör Isa att en växtbaserad kost är den väg som bidrar mest till att minska ner på ekologiska fotavtryck och som gör skillnad även på en gräsrotsnivå. Med den rätta kunskapen kan alla kan bidra till att leva klimatsmartare, som en sporre till det kan man titta på fakta som presenteras av FNs klimatpanel, där mer än 15% av världens utsläpp av växthusgaser som djurindustrin står för rapporteras att inom 12 år nå en global temperaturhöjning på över 1,5 grad. FN rekommenderar att ”begränsa efterfrågan för växthusgaskrävande livsmedel genom en övergång till en nyttigare och mer hållbar diet”.

Menyn som presenteras överraskar med goda smaker att uppleva samtidigt som man värnar om planeten. Ett vinnande koncept för alla!

Exempelmeny (anpassas efter säsong och månad)

  • Rödbetsbiffar med växtbaserad vitlöksaioli
  • Panerade kålrotsbiffar med tryffelpotatispuré 
  • Karamelliserad brysselkål med tranbär
  • Kåldolmar med rårörda lingon
  • Pesto på gröna ärtor
  • Kardemummadoftande äppelkompott med maräng (äggfri)


Efter en rolig och inspirerande matlagning och utsökt middag får alla deltagare som tagit med egna matlådor fylla dessa med mat för att undvika svinn. Ytterligare ett vinnande koncept då det är hållbart för planeten, miljön och budgeten!

Välkomna på klimatsmart matlagning när den är som bäst!


GreenIsaDream håller till i fräscha & ljusa Matlabbet som ligger ett stenkast från vattnet i centrala Hornstull, Hornstulls Strand 9, Södermalm.

Målgrupp

Nivån passar alla nivåer av matlagningskunskaper. Vi tar emot grupper mellan 7-20 deltagare, valfri dag i veckan, dag- eller kvällstid.

Kursledare

Isa Ekstam är grundare till GreenIsaDream & jobbar även som kock & lärare i vegetarisk matlagning. Hennes matlagning präglas av mat från hela världen & hon älskar att skapa nya innovativa vegetariska rätter. Hon har en bakgrund som hälsokock och har studerat vid bl a Englands största vegetariska skola Demuths Vegetarian Cookery School.Isa är också en av grundarna till Svenska Vegetariska Kockars förening samt tävlingen Plantable Cooking Contest. 

Isa brinner för att inspirera andra till att äta och laga mer vegetariskt & hennes passion till matlagning tycks alltid smitta av sig på kursdeltagarna! 

Kostnader

Be om en offert.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Aktiv matlagning- hållbar matlagning. Det är gratis och inte bindande!

GreenIsaDream

GreenIsaDream

Hos oss hittar du ett brett urval av teambuilding-events med fokus på vegetarisk matlagning.  Våra kursområden för företag Aktiv matlagning- klassisk matlagningskurs med trerätters middag Food Battle- kollegorna lagar mat i lag som tävlar med varandra Digitala matlagningskurser- för mindre...


Läs mer och visa alla aktiviteter med GreenIsaDream

Kontaktuppgifter till GreenIsaDream

GreenIsaDream

Mosebacke Matstudio, Höga stigen 5
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer
greenisadream.se

Intresseanmälan

För att få mer information om Aktiv matlagning- hållbar matlagning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns inga recensioner för Aktiv matlagning- hållbar matlagning

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information

Liknande aktiviteter