Visa aktivitet.se som: Mobil

Vin-och ostprovning

Henriks Matbod
Sammanfattning
Bromma, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm, Uppsala - Visa alla  
1 timme och 30 minuter
Kommande starter
Bromma
Hela året  
Göteborg
Hela året  
Helsingborg
Hela året  

Beskrivning

Vin- och ostprovning i hela Sverige

Henriks dryckesprovningar

Du står vid grillen. Köttet är perfekt, tillbehören likaså. Sedan blickar du in i din kyl över dryckesmöjligheterna. Vad ska man välja? Vad passar bra ihop?

Denna gång kanske du nöjer dig med ”det gamla vanliga”, men tanken finns kvar. Finns det något som passar bättre än något annat till maten? Kan man dricka en imperial stout till en köttbit? Frågorna är många, men svaren är svåra att hitta.

Henrik och hans team på Henriks matbod är experter på kombinationen mat och dryck, och nu har du möjlighet att ta del av kunskapen! I denna upplevelse får du välja vilken dryck du vill fokusera på, men du har också möjligheten att ställa frågor om allt möjligt annat som du också vill få svar på i mat- och dryckesväg.

Presentkortet är giltigt för följande kurser:

Alkoholfritt

Dina vänner kommer på besök och en av dem kör bil. Valet faller naturligt mellan kolsyrat vatten och cola, men stannar ofta där. På denna kurs får du lära dig vad som passar bäst till vilken typ av mat, så att du i framtiden vet vad du ska dricka när du inte kan/vill dricka alkohol!

Cider

Torr, halvtorr eller söt? Vad är skillnaden? Hur tillverkar man de olika sorterna? Vilket passar bäst till vilken mat? Henrik och hans team hjälper dig att reda ut fruktdryckernas djungel medan vi provar två olika sorter.

Mousserande vin

Det händer att vi korkar upp en flaska vid ett extra festligt tillfälle, men hur ofta har du druckit mousserande vin till maten? Medan vi provar två olika sorter så får vi veta skillnaden mellan brut, demi-sec och sec, samt skillnaden mellan champagne, cava, spumante och andra typer av mousserande vin.

Whisky

Whiskyns värld är mycket större än enbart Famous Grous och Grants. Vad är skillnaden mellan en single malt och en blended? Varför heter vissa whisky och andra whiskey? Vad gör att vissa sorter är rökigare än andra? På denna kurs dyker vi ner i djupet och får ingående information om flera olika sorter. Under tiden njuter vi av två olika whiskysorter och får lära oss hur man känner skillnad.

Öl

De senaste åren har den svenska ölscenen fullständigt exploderat. Hundratals bryggerier har dykt upp i vårt avlånga land och de erbjuder ständigt nya sorter. Vad är skillnaden mellan en IPA, NEIPA, DIPA och APA? När passar det att dricka en imperial stout och när passar det bättre med en porter? Vilken lager smakar bäst till maten? Henrik och hans team ger dig svar på dina frågor medan vi samtidigt provar två olika sorter.

Aktiviteterna erbjuds i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kostnader

Skicka en intresseanmälan för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Vin-och ostprovning. Det är gratis och inte bindande!

Henriks Matbod

Henriks Matbod

Matlagning för privatpersoner och företag - Stockholm, Malmö, Göteborg och på flera andra orter

Ni får välja utifrån en lista med förrätter, varmrätter och efterrätter. Sedan får ni laga allting från grunden som t.ex. egen majonnäs, egna rödvinsåser, ångkokad lax med vitvinsås m.m Det står alltid en eller flera kockar med i bakgrunden och...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Henriks Matbod

Kontaktuppgifter till Henriks Matbod

Henriks Matbod


 Visa telefonnummer
www.henrikolausson.se


Intresseanmälan

För att få mer information om Vin-och ostprovning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns inga recensioner för Vin-och ostprovning

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information