Visa aktivitet.se som: Mobil

Vin-och ostprovning

Henriks Matbod
Stockholm
1 timme och 30 minuter
Hela året
Vin-och ostprovning

Beskrivning

Vin- och ostprovning i hela Sverige

Henriks dryckesprovningar

Du står vid grillen. Köttet är perfekt, tillbehören likaså. Sedan blickar du in i din kyl över dryckesmöjligheterna. Vad ska man välja? Vad passar bra ihop?

Denna gång kanske du nöjer dig med ”det gamla vanliga”, men tanken finns kvar. Finns det något som passar bättre än något annat till maten? Kan man dricka en imperial stout till en köttbit? Frågorna är många, men svaren är svåra att hitta.

Henrik och hans team på Henriks matbod är experter på kombinationen mat och dryck, och nu har du möjlighet att ta del av kunskapen! I denna upplevelse får du välja vilken dryck du vill fokusera på, men du har också möjligheten att ställa frågor om allt möjligt annat som du också vill få svar på i mat- och dryckesväg.

Presentkortet är giltigt för följande kurser:

Alkoholfritt

Dina vänner kommer på besök och en av dem kör bil. Valet faller naturligt mellan kolsyrat vatten och cola, men stannar ofta där. På denna kurs får du lära dig vad som passar bäst till vilken typ av mat, så att du i framtiden vet vad du ska dricka när du inte kan/vill dricka alkohol!

Cider

Torr, halvtorr eller söt? Vad är skillnaden? Hur tillverkar man de olika sorterna? Vilket passar bäst till vilken mat? Henrik och hans team hjälper dig att reda ut fruktdryckernas djungel medan vi provar två olika sorter.

Mousserande vin

Det händer att vi korkar upp en flaska vid ett extra festligt tillfälle, men hur ofta har du druckit mousserande vin till maten? Medan vi provar två olika sorter så får vi veta skillnaden mellan brut, demi-sec och sec, samt skillnaden mellan champagne, cava, spumante och andra typer av mousserande vin.

Whisky

Whiskyns värld är mycket större än enbart Famous Grous och Grants. Vad är skillnaden mellan en single malt och en blended? Varför heter vissa whisky och andra whiskey? Vad gör att vissa sorter är rökigare än andra? På denna kurs dyker vi ner i djupet och får ingående information om flera olika sorter. Under tiden njuter vi av två olika whiskysorter och får lära oss hur man känner skillnad.

Öl

De senaste åren har den svenska ölscenen fullständigt exploderat. Hundratals bryggerier har dykt upp i vårt avlånga land och de erbjuder ständigt nya sorter. Vad är skillnaden mellan en IPA, NEIPA, DIPA och APA? När passar det att dricka en imperial stout och när passar det bättre med en porter? Vilken lager smakar bäst till maten? Henrik och hans team ger dig svar på dina frågor medan vi samtidigt provar två olika sorter.

Ni kan även gå denna kurs i Gävle på ett digitalt sätt. Även runt om i Sverige kan man gå detta på distans.

Kostnader

Skicka en intresseanmälan för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Vin-och ostprovning. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Pontus
Prövade gå en rött och vin provning i Stockholm. Kan verkligen säga att det var en lärorik och mycket trevlig kväll. Henrik visade oss olika viner och ostar som skulle passa. Han talade även om hur vi kunde använda visa viner till grytor och såser. Jag och mina 5 killkompisar kan rekommendera detta. / Pontus
Sara
Vi var ett tjej gäng på cirka 20 personer. Vi bestämde oss att testa rött och vitt vin med ostar och tilltugg. Detta var en riktigt rolig och händelserik kväll. Vi kom till lokalen och mötes av Henrik själv och han tog emot oss väldigt varmt och trevligt. När vi hade provat de olika ostarna med olika viner så var det både intressant och spännand...
Visa hela
Christer
Tjo Vi har ett företag på 30 personer som gick vinprovning med ostar och tilltugg. Toppen kväll duktig personal och bra bemötande. Vi lärde oss en hel del . Det var kul att få lära dig vad som passade till vad i matväg med. Bra val av ostar och trevliga viner. Vi kan verkligen rekommendera denna upplevelse ifrån dem. De håller vad de lovat. ...
Visa hela

Henriks Matbod

Matlagning för privatpersoner och företag - aktiviteter i Stockholm

Ni får välja utifrån en lista med förrätter, varmrätter och efterrätter. Sedan får ni laga allting från grunden som t.ex. egen majonnäs, egna rödvinsåser, ångkokad lax med vitvinsås m.m Det står alltid en eller flera kockar med i bakgrunden och...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Henriks Matbod

Kontaktuppgifter till Henriks Matbod

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Vin-och ostprovning, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information