Silversmideskurs i Toscana

Laura Wandry Jewelry
Toscana
10 dagar
21 500 SEK Momsfri
2023-10-02
 Silversmideskurs i Toscana

Beskrivning

Silversmideskurs i Marina di Pietrasanta, Italien 2 - 11 oktober

Välkommen på 10 dagar fyllda av kreativiet, inspiration, arbete med händerna, god italiensk mat och utflykter i stad och landsbygd.
• 6 hela dagar i silversmedjan
• 4 dagar med kulturupplevelser i Toscana
• Programmet medge även tid för egna strövtåg

Har du någonsin tänkt att du vill designa och göra en egen ring, armband, örhängen, halsband mm i silver? Var med på en 10 dagars kurs där du får göra ett eller flera helt egna smycken.

Alla är välkomna, du som redan vet en hel del om silversmide och du som aldrig har sett en puckelanka eller flackjärn förut. Var och en arbetar med egna designs och på egen nivå. Undervisningen sker genom “learning by doing” där varje moment gås igenom med kursdeltagarna var för sig. Silver, halvfabrikat, stenar mm kan du köpa på kursen. Du kan även ta med guld som går att smälta ner och använda tillsammans med silvret.

Upplägg

Det finns 8 platser på kursen, först till kvarn. Bindande anmälan senast 31 maj

Smedjan där vi ska ha kursenhar vi byggt upp på Villa Tofanos innegård. Vi kommer att få sitta ute och njuta av sensommaren i Toscana samtidigt som vi arbetar och förverkliga våra idéer.

Vi kommer alltså att få sitta utomhus och njuta av sensommaren i Toscana samtidigt som vi arbetar och förverkliga våra idéer.

Utflykterna
En utflykt gör vi tillsammans till konstnärernas Pietrasanta för att inspireras när vi besöker olika konstnärsateljéer och äter lunch ute. Utflykten till Florens med tåg, där en övernattning ingår i kurspriset, kommer vi att besöka silver- och guldsmeder i deras ateljéer. Det kommer även att finnas tid att gå runt på stan på egen hand. Sista utflykten gör vi till en familjevingård i det toscanska landskapet, där vi får vinprovning och lunch innan vi åker till medeltida San Gimignano.

Kursinnehåll

Boendet
Vi kommer att bo på Villa Tofano, ett hus beläget i ett gemytligt område i Marina di Pietrasanta, endast 10 minuters promenad till stranden med de marmorrika bergen i bakgrunden. I kursavgiften är logikostnaden räknad på del i dubbelrum. I huset finns:
• ett dubbelrum med en dubbelsäng.
• tre dubbelrum med två enkelsängar.
Huset har 2 badrum.

Kursavgift
Pris: 21,500:-
Allt som är beskrivet ovan ingår i kursavgiften, inklusive logi, måltider och vin/alkoholfri dryck. Det enda som tillkommer är resan till och från Italien, egna aktiviteter utanför programmet samt 3-4 måltider på restaurang.
Flygresan
Resan till och från Sverige ordnar du själv. Om du bokar din flygbilljet tidigt, kan du hitta billiga flyg till Piza, där vi kan hämta dig 1 oktober. Om du väljer andra resealternativ, har vi möjlighet att hämta dig på jarnvägsstationen i Pietrasanta. Utcheckning sker under förmiddagen den12 oktober. Därefter gemensam transport till flygplatsen i Piza, såvida att du inte väljer att förlänga din vistelse i Italien.

Målgrupp

Alla är välkomna, du som redan vet en hel del om silversmide och du som aldrig har sett en puckelanka eller flackjärn förut.

Var och en arbetar med egna designs och på egen nivå. Jag undervisar med  “learning by doing.”

Vi möts och inspirerar varandra.

Krävs några förkunskaper? Nej

Intyg

Efter avslutad kurs erhåller du ett diplom.

Kursledare

Laura WandryLaura Wandry

Jag är utbildad i U.S.A. med en Bachelor of Fine Arts Degree, (Konstexamen) 1980-1984.

Tidigare har jag varit Grafisk formgivare i U.S.A. och Sverige 1984 - 2012. Efter att ha genomgått lärlingsprogrammet och utbildning som silversmed vid Leksands Folkhögskola och utfört lärling skapet dels i Östersund och Florence, Italien, har jag designat och skapat egna smyckeskollektioner sedan 2012. Jag har även lett kurser för både nybörjare och mer erfarna kursdeltagare.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Silversmideskurs i Toscana. Det är gratis och inte bindande!

Laura Wandry Jewelry

Har du en kärlek för smycken och hantverk?

Jag är utbildad från början till Grafisk formgivare och arbetade med det i 28 år. Efter nästan 20 år med silversmide som en hobby, växte kärleken för handarbetet i metall och ledde till att jag började assistera min silversmides lärare...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Laura Wandry Jewelry

Kontaktuppgifter till Laura Wandry Jewelry

Laura Wandry Jewelry

Köpmangatan 67
831 35 Östersund

 Visa telefonnummer


Recensioner
Det finns inga recensioner för Silversmideskurs i Toscana
Intresseanmälan

För att få mer information om Silversmideskurs i Toscana, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information