Visa aktivitet.se som: Mobil

Dryckesprovning

Pieplows restauranger
Malmö
1-2 timmar
Året runt

Beskrivning

Boka en dryckesprovning hos Pipelows restauranger - Malmö

Dryckesprovning i Malmö - Pieplows restauranger

Att mat och dryck hör ihop är det nog ingen som ifrågasätter. Men varför smakar vissa viner så otroligt bra tillsammans med vissa rätter och varför fungerar det inte alls med andra? Och vad är det egentligen för skillnad på en cognac, en armagnac och en grappa?

På en dryckesprovnings hos Pipelows får ni svar på många frågor som berör just dryck. Låt någon av våra eminenta sommelierer guida er genom en trevlig dryckesprovning. Under en eller ett par timmars tid så provar ni ett antal olika viner eller spritsorter, med eller utan exempel på matchande tilltugg.  

Vi erbjuder flera olika typer av provningar, se mer information nedan.

  • - ”Cause and effect”

Vi pratar om hur mat och vin kombineras på bästa och sämsta sätt. Hur man kan tänka för att höja smakupplevelsen när man serverar gäster i hemmet.

Provningen inleds med en genomgång av provningsteknik och därefter provar vi vinerna tillsammans med råvaror som innehåller tydlig smak av beska, sötma, sälta och syra. (även umami vid önskemål) Har ni inte gjort det tidigare så förbered er på smaksensationer. 

Pris från 795 kr / person ink. moms

  • - ”En druva, flera länder”

Det vanligaste sättet vi väljer vin är genom att välja en druvsort vi tycker om. Men det är inte alltid så att en specifik druva smakar på det sätt vi hoppas på och som vi har upplevt den förr. Varför?

Vi provar 3 st olika druvor. Var druva från 2 olika ställen i världen och pratar om vad det är som gör skillnaderna i vinet.

Pris från 695 kr / person ink moms

  • - ”Vive la France”

Oavsett om man älskar franska viner eller inte så kan ingen hävda att Frankrike inte är ett av världens stora vinproducerande länder. Av de mest eftertraktade vinerna i världen kommer många från Frankrike. Hur kommer det sig att ett ganska litet land kan skapa så mycket storhet och varför kan man hävda att den franska vinlagen är oerhört vacker?

Om ni är riktiga frankofiler eller vinnördar så är det här en provning för er. Genom en vandring bakåt i tiden där vi granskar den franska historien så hittar vi ofta vinet i en central roll. Vi pratar om de olika regionerna och provar viner dess viner. Detta är en hyllning till Frankrike och dess viner så som en av våra sommelierer ser det. Prova och se om ni håller med.

Pris från 1185 kr / person ink moms

  • - ”Sprit kort och gott”

Vad bör man tänka på när man provar spritsorter som cognac, armagnac, rom eller whisky? Hur bedömer man nyanserna i en dryck som håller ca 40 %  vol. alkohol och fungerar det med mat eller skall man dricka det till kaffe endast?

Är det ens så speciellt bra ihop med kaffe?

Vi provar några av de vanligaste ”avec” sorterna; cognac, armagnac, grappa och whisky.

Pris från 890 kr / person ink moms

Målgrupp

Alla dryckesintresserade över 18 år - privat som företag.

Kostnader

Beror på vilket paket ni väljer.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Dryckesprovning. Det är gratis och inte bindande!

Pieplows restauranger

Pieplows restauranger

5 st restauranger i centrala Malmö där vi erbjuder frukost, lunch, a la carte, middagar, lokaler för alla högtidstillfällen genom livet, stora som små. Catering med allt ifrån frukost, fika, lunch för kontoret till små eller stora tillställningar i hemmet...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Pieplows restauranger

Kontaktuppgifter till Pieplows restauranger

Pieplows restauranger

Skeppsbron 2
211 20 Malmö

 Visa telefonnummer
pieplowsrestauranger.se Gå till arrangörens hemsida

Intresseanmälan

För att få mer information om Dryckesprovning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns inga recensioner för Dryckesprovning
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information

Liknande aktiviteter