Visa aktivitet.se som: Mobil

Sail, Talk & Theory Med Multi 23 trimaran - Ledningsgrupp

Sjövillan Skärgård
Stockholm
varierande

Info om Sail, Talk & Theory Med Multi 23 trimaran - Ledningsgrupp

Sail, Talk & Theory med Multi 23 trimaran

För ledningsgrupp på upp till 12 personer med eller utan tidigare erfarenhet av segling.

Upplägg

Vi samlas på Sjövillan, Kastellholmen för en genomgång av dagens aktivitet. Seglings-coachen presenterar dagens upplägg efter en kortare presentation av respektive deltagare. Därefter hålls en övergripande genomgång i seglingsteori och flerskrovssegling innan vi delar upp sällskapet i fyra grupper om 3. Varje grupp håller ett individuellt gruppsamtal där de tre olika rollerna fördelas:

  • Rorsman (ej samma som skeppare!)
  • Taktiker (ej samma som rorsman!)
  • Trimmer

Utöver dessa tre personer/roller finns en instruktör ombord. Instruktörens roll ombord är att vägleda gruppen i handhavandet av båten: Hissning av segel, segelval/segelbyten, skotning etc. Instruktören har också huvud-ansvaret för navigation och säkerhet ombord. 

Efter morgonens teoretiska pass väntar nu sjöställ, båtar med instruktörer och lunch-mackor på deltagarna. Vi tar oss ut till öppna vatten medan vi intar lunchen och lär känna båten.

Eftermiddagen består sedan av 1,5 intensiva träningstimmar på respektive båt. I de fall man vill pröva att byta roller ombord, kommer det att finnas utrymme för det. Vår ledarcoach kommer att befinna sig ca. 20 minuter på respektive båt för att förtydliga rollerna ombord och leda gruppen i att få fart på båten. Här utses också vem som skall vara skeppare ombord, dvs. den person i gruppen som skall vara ytterst ansvarig för beslut under kappseglingen – oavsett övrig roll ombord (rorsman, taktiker, trimmer).

Efter en fikapaus är det dags för tävlingsmomentet – tre race på ca. 20 min/race!

Väl tillbaka på Sjövillan tar vi en gemensam debrief där rollerna ombord och resultatet av övningen diskuteras. Vår seglingscoach drar fram situationer som belyser rollerna och kommunikationen ombord, både besätt-ningsvis och individuellt. Övningen avslutas med några enkla verktyg som deltagarna får med sig  för ytterligare utvärdering.

Målgrupp

Lämplig för ledningsgrupper.

Syfte

  • Attplocka ner invanda strukturer inom gruppen genom att skapanyateamroller och därigenom tydliggöra brister i kommunikation,samarbeteoch ansvar.
  • Att under ledning av en professionell seglingscoach lära sig förstå segling i allmänhet och flerskrovssegling i synnerhet.
  • Att genom återkoppling ge respektive deltagare ett verktyg att ta med sig hem efter dagen.

Kostnader

För mer information och priser, vänligen skicka en intresseanmälan!

Sjövillan Skärgård

Sjövillan aktiviteter företagsevent

Sjövillan - skärgårdsevenemang

På Sjövillan har det genomförts företagsarrangemang i mer än tjugo år. Vad som skiljer Sjövillans arrangemang då och nu är vårt förfogande. Nu har vi tillgång till snabbt gående RIB-båtar och trimaraner. Allt för att du ska få uppleva så...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Sjövillan Skärgård

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Sail, Talk & Theory Med Multi 23 trimaran - Ledningsgrupp. Det är gratis och inte bindande!

Kontaktuppgifter till Sjövillan Skärgård

Sjövillan Skärgård

Örlogsvägen 1
111 49 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.sjovillan.se

Intresseanmälan

För att få mer information om Sail, Talk & Theory Med Multi 23 trimaran - Ledningsgrupp, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns inga recensioner för Sail, Talk & Theory Med Multi 23 trimaran - Ledningsgrupp
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information