Beskrivning
Styckningskurs på Ulfstorps Säteri
Välkommen till våra populära styckningskurser där erfarna styckare och jägare lär dig om djurens anatomi och hur du på bästa sätt tar vara på köttet. Du får ett halvt djur att stycka (rådjur, vildsvin, mufflonfår eller dovhjort) och har möjlighet att köpa köttet. 6 deltagare per kurstillfälle.
Frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch samt kurslitteratur (Passa, flå och stycka från Jägarnas Riksförbund) ingår. Inga förkunskaper krävs.
Kursinnehåll
- Viltets anatomi och styckning i teorin
- Hygien i skogen och slakteriet
- Utrustning
- Hur man styckar små resp. stora djur
- Skottskador
- Styckningstips och praktiska övningar
- Vad kan du göra med de olika köttbitarna
- Paketering och märkning av kött
- Städning och rengöring
Vi börjar 07.30 med frukost i ”krogen” och avslutar ca kl 15.00.
Kostnader
Kursavgift: 2.895 kr/person inkl. kurslitteratur. Bokningsavgift 300:-, se villkor nedan.
Pris för köttet: 80:-/kg med ben, köttfärs 110:-/kg samt stekar/filé 180:-/kg.
Bokningsavgift: 300:-, betalas ej tillbaka vid avbokning.
- Avbokning 30 dagar eller tidigare före bokat kursdatum 300:-
- Avbokning 30-8 dagar före bokat kursdatum 25% av kursavgiften*
- Avbokning 7-0 dagar före bokat kursdatum 100% av kursavgiften*
*om avbokningen kan styrkas med läkarintyg, gäller 300:- (bokningsavgiften).
Ulfstorp förbehåller sig rätten att ställa in kurs då deltagarantalet understiger sex kursdeltagare. Vi för då en dialog med den som bokat om ett nytt kursdatum.
Kursens ledare
Håkan Söderberg
Håkan är från Vårgårda och är en erfaren jägare och viltundersökare. Han styckar, röker och tillverkar charkprodukter för främst jägare, jaktlag och småproducenter. Han har haft egen köttproduktion och har dokumenterat gedigen kunskap i livsmedelshygien och styckning.