Visa aktivitet.se som: Mobil

Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan

VerdeVerde Travel
Sammanfattning
Stockholm
90 minuter
Kommande starter
Stockholm
2022-08-19  
2022-08-26  
2022-09-02  
2022-09-09  
2022-09-16  
2022-09-23  
granne med kungen

Beskrivning

Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan

Beundra statyn av Gustav Vasa i Riddarhusets trädgård, titta på Riddarhusets dekorationer och fascineras avhusens sättningar längs Munkbron. Du ser privatpalats och överdådiga dekorationer vid dörrar och portaler. Vad är Gamla stan byggt på? Vad är Gamla stan känt för? Vilka bor i Gamla stan? Lyssna till berättelser frånförr och känn historiens vingslag. Varför ser Stockholms slott ut som det gör, varför byggdes det och varför just där? Gatorna i Gamla stan är smala och har kullersten. De flesta husen i Gamla stan byggdes på 1600- och1700-talen, men många byggdes ovanpå medeltida grunder. Den äldsta byggnaden här är Storkyrkan frånbörjan av 1300-talet. Ge dig tid att uppleva mer än bara Stortorget och Västerlånggatan. Det är först när dugår in i de smala gränderna som du upplever den genuina atmosfären. Stadsvandringen avslutas på Järntorget och i närheten finns många trevliga krogar, konditorier och restauranger. Stadsvandringen kan bokas för grupper året om - eller kom på någon av våra publika och öppna turer.

Målgrupp

Vuxna och äldre barn som är intresserad av Stockholms kulturhistoria. Företag, organisation, myndighet, förening, kickoff.

Kursledare

Stefan Maurbakken, arrangör av aktiviteter och stadsvandringar i Stockholm och Västerås. Auktoriserad turistguide i Stockholm, medlem av FSAG och SveGuide. Passionerad föredragshållare, fd reseproducent påTemaresor och med 24 år som reseledare i bland annat Indien och Italien. Hobby fotograf, Friskvårdsguide ochutbildad inom Sustainability Management och Storytelling.

Kostnader

Företag 3000 kronor. Privata grupper 2000 kronor. Öppna och publika vandringar 245 för vuxna, 195 för seniorer, barn gratis. I priset ingår 90 minuters stadsvandring med auktoriserad guide, max 20 personer.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan. Det är gratis och inte bindande!

VerdeVerde Travel

Aktiviteter och stadsvandringar med den gröna guiden i Arboga, Stockholm, Uppsala och Västerås!

Letar du aktiviteter till er nästa kickoff eller personalaktivitet? Den gröna guiden by VerdeVerde Travel erbjuder hållbara och miljövänliga stadsvandringar i egen regi.  Vill du få kunskap, underhållning och möta spännande personligheter? Vi ger dig detta och mycket mer samtidigt som...


Läs mer och visa alla aktiviteter med VerdeVerde Travel

Kontaktuppgifter till VerdeVerde Travel

VerdeVerde Travel

Bofinksvägen 7
724 70 Västerås

 Visa telefonnummer


Recensioner
Det finns inga recensioner för Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan
Intresseanmälan

För att få mer information om Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information