Visa aktivitet.se som: Mobil

Företagsaktiviteter

Här hittar du företagsaktiviteter inom några av våra mest populära kategorier på aktivitet.se. Vi lovar dig att du hittar en företagsaktivitet för varje ändamål, oavsett om du arrangerar ett företagsevent, kickoff, konforens eller teambuildning.

Se alla kategorier

Tips och idéer för en lyckad företagsaktivitet 

Inför företagsaktiviteten

Det krävs bra planering och en viss tid att ordna en lyckad aktivitet för företaget, vare sig det handlar om en kick off, fest eller konferens. Vanligtvis är det cheferna som bestämmer hur upplägget ska se ut och ordnar tillställningen. Vanligt är även att man har en liten projektgrupp av med

Aktiviteter

Ett inslag som brukar höra till de flesta tillställningar vare sig det är en konferens, kickoff, företagsfest eller liknande är olika aktiviteter. Aktiviteterna kan variera från spännande och äventyrliga till lugna och rofyllda. Den röda tråden för aktiviteter inom företag brukar dock vara att alla gör något tillsammans, dels för att utvecklas som grupp och dels för att tillsammans uppleva något nytt, skapa minnen och ha roligt. Målet med många aktiviteter är även att stärka gruppen.arbetare som alla hjälper till att planera upplägget.

Vem ska delta?

Beroende på vad det är för tillställning man ordnar kan det vara olika personer som deltar. Vid en kick off kan till exempel både anställda men även kunder delta. Vid en konferens kan det vara en speciell grupp av medarbetare som arbetar inom ett visst område samt föreläsare och ledningen som deltar.  Vanligt är ändå att när det ordnas en företagsaktivitet ska så många som möjligt från företaget få möjlighet att vara med.

När ska företagsaktiviteten hållas?

Företagsaktiviteter kan man ha när man vill och när det passar för företaget, som till exempel en konferens. Kick off är vanligt att man har efter semester eller juluppehåll som en nystart för företaget. Det är svårt att förlägga företagsaktiviteter utan att det finns någon som inte kan komma, speciellt för större företag, om man väljer en dag som inte är en vanlig arbetsdag. Vissa företagsaktiviteter kan dock vara obligatoriska om det till exempel handlar om grupputveckling och hålls då ofta på en arbetsdag .ch vi-känslan genom olika samarbetsövningar, lagsporter och teambuildingaktiviteter.  

Efter företagsaktiviteten

Efter man haft sitt företagsevent brukar det höra till att tillsamans gå igenom vad man gjort, fått ut av det och vad man lärt sig. Man kan tillsammans reflektera över övningarna och aktiviteterna man gjort om det till exempel handlat om teambuilding. Man kan även skriva upp de viktigaste ledorden och lärdomarna och ha dessa synliga på kontoret. En annan rolig sak är föreviga företagsaktiviteten och det man gjort på kort. Detta gör att alla på företaget kan gå tillbaka och se på bilderna och tillsammans minnas och komma ihåg hur roligt man hade och vad man lärde sig.

Tips! 


Passande aktiviteter för en kickoff 

Vid en kick off firar man ofta en nystart eller en nylansering av något. Passande aktiviteter som förhöjer evenemanget kan vara:

Inomhusklättring – en annorlunda men rolig sport där man kan tävla mot varandra i lag.
Femkamp – olika grenar inom olika områden utgör en roliga kamp mellan lagen.
RIB-båt – en snabbgående båt som bjuder på fartfyllda äventyr och transporter på vattnet.
Paintball – en spännande skyttesport där man försöker pricka motståndarna med färgade skott.
Uppdrag och rollspel – slå era kloka huvud ihop och försök lösa olika uppdrag och utmaningar.
Ölprovning – njut av en stillsam och välsmakande aktivitet och lär er mer om öl.

Läs mer om kickoff

Passande aktiviteter för en konferens

Vid en konferens är det oftast mycket information att ta till sig, då kan det vara skönt att bryta av eller avsluta med en skön och rolig aktivitet:

Spa – njut i avkopplande spa- & relaxavdelningar tillsammans efter en dags konfererande.
Drejning – ta fram er kreativa sida och skapa keramikföremål tillsammans.
Lerduveskytte – tävla mot varandra om vem som prickar flest flygande föremål.
Paddling – njuta av naturen och slappna av under en kajaktur.

 Läs mer om konferens

Passande aktiviteter för en företagsfest

En företagsfest är en rolig tillställning då man ska slappna av och umgås utanför sina arbetsroller. Passande aktiviteter kan vara:

Gokart – susa iväg i en gokart och tävla mot varandra.
Ballongflygning – starta festen med företaget i luften.
Vinprovning – prova olika viner och lär er mer om denna goda dryck.
Improvisationsteater – ta fram teaterapan i er och gå en snabbkurs i improvisation

Läs mer om företagsfest

Matlagning för företag

Är man ett företag eller en arbetsgrupp som vill göra något roligt med fokus på teambuilding tillsammans, rekommenderas en matlagningsaktivitet. En matlagningsaktivitet för företag är en aktivitet som uppskattas av de flesta. Förutom att det är väldigt roligt, lär man sig även nya tips och trix i köket. Man lär sig arbeta tillsammans och kan mötas utanför sina professionella roller. Det brukar bli ett minne man pratar om en lång tid efteråt!

Upplägg

Under vägledning av en eller flera kockar lagar ni tillsammans en middag ni senare ska avnjuta tillsammans. Ni får även tips om vilka drycker som passar att dricka till er meny. I mindre grupper börjar ni laga maten. Hur grupperna och arbetsområdena är fördelade varierar från arrangör till arrangör. Man kan till exempel ha en grupp som har hand om förätter, en grupp som lagar varmrätter och en grupp som lagar efterätter.

En matlagningsaktivitet för företag kan man även göra till en tävling där man tävlar mot varandra i grupper. Vem gör godast mat? Eller vem hinner laga det snabbast? Arrangörerna som ordnar matlagning för företag brukar ha flera olika förslag på olika upplägg av matlagningsaktiviteten.

Matlagning för olika tillfällen

Att laga mat tillsammans med företaget är mycket socialt och trevligt. Det är en aktivitet som passar in vid flera olika tillfällen. Till exempel vid en kick off, konferens, företagsfest eller vid teambuilding. 

Senast uppdaterad: 20 apr 2018

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information