Visa aktivitet.se som: Mobil

Hitta julbord

Hitta julbord

Julbord för företag

Här hittar du olika typer av julbord i Stockholm, Göteborg och Malmö samt flera andra orter i Sverige. Här finns julbord för företag, klassiska julbord samt julbord med lite mer moderna inslag och rätter från världens alla hörn. Detta är ett mycket populärt inslag som många företag gör om år efter år. Använd söktjänsten här nedan för att hitta ett upplägg som passar just er. När du klickar på julbord som du finner intressant kan du läsa mer om innehåll, priser och under vilken tidsperiod ni är välkomna. På varje sida finns även en möjligheten att skicka en intresseanmälan.

Visar 1-5 av 5 träffar
Aktiviteter Längd Ort
Julbord på landet mitt i stan
Häståkeriet
1 Sammankomster
Stockholm
Välkommen att boka in årets julbord i Stockholm på Häståkeriet - på landet mitt i stan! Här får ni äkta...
Ett alternativ till julbord
AVEQIA
2,5 timmar för lunchmatlagning eller 4,5 timmar för Aktiv Matlagning
Flera orter (2)
December brukar vara månaden då många företag passar på att bjuda kunder och kollegor på någon form av julaktivitet, till exempel...
Julmord och julbord
Mordmysterium AB – Deckargåta med middag
Stockholm
Nu närmar sig julen och efterfrågan på julbord är enorm. Kontakta oss för förslag på både julbord och julinspirerade menyer.I...
Julbord i marin miljö
Sjövillan Skärgård
Stockholm
Härute på Skepps- och Kastellholmarna rustas nu för kommande Julbord. Härute finns många härliga lokaler av det lite mer annorlunda...
Jul på Waxholms Hotel med båt eller fiske
Catch & Relax
Flera orter (2)
I juletider blir storstaden fylld av människor och aktiviteter. Varför inte fly ut i skärgården till Vaxholm, skärgårdens huvudstad? Waxholms...
  • = Populär aktivitet
Visar 1-5 av 5 träffar
 

Mer om Hitta julbord

En årlig tradition vid jultider är julbord. Måltiden, en buffé med julmat, serveras främst i Sverige och Finland. Rätterna som förekommer vid ett julbord varierar en del mellan länderna men några typiska rätter som hör till vid ett julbord är julskinka, korv, sill och Janssons frestelse. Julbord äts kring jul och många gör egna julbord hemma på julafton. Redan i november börjar dock restauranger och olika arrangörer erbjuda julbord, en populär aktivitet för familjer, vänner och företag. 

Julbord - historia

Julbord för företagTraditionen med julbord härstammar ända från vikingtiden och vikingarnas midvinterblot. Dock är det få av de gamla rätterna som finns kvar på dagens julbord, undantagen är julkorv, lutfisk och dopp i grytan. Vanligt förekommande rätter vid julbord som till exempel prinskorv, gravlax och julskinka blev vanliga först under 1900-talet. Populära drycker som hör till vid ett julbord i dag är oftast julmust och julöl. Vissa dricker även snaps till julbordet.

I dag kan man även äta julbord som utmanar det traditionella julbordet. Många restauranger mixar det traditionella julbordet med mer moderna varianter, eller med helt nya rätter. Man kan till exempel njuta av ett asiatiskt julbord eller ett julbord med fokus på fisk och skaldjur. Oavsett är julbord en tradition som nog är här för att stanna!

Julbord för företag

En populär aktivitet kring jul är att tillsammans med företaget njuta av julbord. Julbord för företag ordnas av flertalet arrangörer och restauranger runt om i landet och finns i flera olika prisklasser och sittningar. Att äta julbord med företaget är både trevligt och gott. Att samlas kring mat ökar sammanhållningen och bidrar till en trevlig stämning, och i detta fall även till mysig julstämning.

Redan i november kan det bli aktuellt att börja se sig runt efter ett passande julbord för företag. Vissa julbord är mer populära än andra och då gäller det att vara ute i tid. Vissa arrangörer ordnar även julbord ihop med en show eller musikunderhållning. Oavsett vad man väljer för julbord för företaget brukar det vara en mycket uppskattad aktivitet i jultider.