Visa aktivitet.se som: Mobil
Femkamp med kollegorna

Tips och inspiration för en minnesvärd femkamp

En femkamp tillsammans med kollegor är en populär aktivitet vid kickoff, teambuilding, konferens och andra företagsevent. Många tänker på nöjesfält som Gröna Lund eller Liseberg när de hör att de ska spela 5-kamp, men det finns många andra som arrangerar roliga femkamper för företag. Här hittar du både färdiga 5-kampspaket och fristående aktiviteter

Populära aktiviteter på en femkamp

Femkamp - roliga aktiviteter för företag och grupper

Femkamp är en tävling som innehåller fem olika tävlingar eller tävlingsmoment. Femkamp var förut en gren inom friidrott som utövades som mångkamp för herrar under 1900-talets första halva. Det var även en gren som praktiserades av damer mellan ungefär 1950 och 1980. Idag är femkamp en olympisk gren som faktiskt infördes 1912 under sommar-OS i Stockholm.

Mer om femkamp

Femkamp är en vanlig förekommande aktvitet vid diverse olika fester och arrangemang. Och brukar även vara en mycket uppskattad sådan. Vem är bäst? Vilket team vill vinna mest? Femkamper stärker gruppen och lagandan, därför är det en bra aktivitet för företaget, konferensen eller vännerna. Egenskaperna som brukar testas under en femkamp är bland annat uthållighet, snabbhet, snabbtänkthet, mod, smidighet och pricksäkerhet.

Oavsett vad man vill göra, kan man anpassa en 5-kamp så den passar alla deltagare. Vad som ska ingå i en femkamp kan man ofta få välja själv, men utbudet varierar naturligtvis beroende på vilken arrangör eller var man väljer att hålla femkampen.


Femkamp på möhippan eller svensexan

Vid en svensexa eller möhippa är det bra om man har olika aktiviteter och program under dagen, det gör tillställningen roligare. Man bör tänka på att vara ute i god tid när man planerar aktiviteterna för dagen så att allting klaffar.

En femkamp passar väldigt bra som aktivitet och inslag vid en svensexa eller en möhippa. Då kan man antingen tävla i lag, alla mot varandra eller så låter man brudgummen eller bruden tävla mot resten av gänget! Arrangörerna som erbjuder femkamp erbjuder ofta även andra kompletterande aktiviteter. Vill man kan man ha femkamp och sedan äta lunch med efterföljande prisutdelning.

Femkamp för företag

Femkamp passar väldigt bra in i en teambuilding. Att låta kollegor och chefer tävla tillsammans och mot varandra i olika roliga grenar stärker sammanhållningen och kommer garanterat leda till många skratt och minnen. Man kan kombinera en femkamp med konferensen. Att kunna ha en paus i viktiga möten och bryta av med något helt annat är både skönt och väldigt roligt!

» Femkamp Stockholm
» Femkamp Göteborg
» Femkamp Malmö

Senast uppdaterad: 11 jul 2019

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information