Visa aktivitet.se som: Mobil

Ge bort en upplevelse i present – 5 tips på aktiviteter

Letar du efter den perfekta födelsedagspresenten eller en upplevelse att överraska en vän med? Då har du kommit rätt! En upplevelsepresent är en minnesvärd gåva och det perfekta alternativet när du inte vet vad du annars ska ge. Här är fem tips att kika närmare på.

Ibland är det klurigt att komma på den perfekta presenten. Att ge bort en upplevelse är ett säkert kort som passar alla tillfällen och personer. Har du slut på fantasi? Lugn! Vi har samlat våra bästa tips på upplevelsepresenter för att underlätta valet. En fartfylld födelsedagspresent, en välsmakande överraskning eller en spännande julklapp? Våra tips hjälper dig hitta rätt upplevelse för både tillfälle och person.

5 tips för den rätta upplevelsepresenten

1. Upplevelser för den kulinariske

Ge bort en upplevelse med god mat och dryck i fokus. Matlagningsaktiviteter, vin- och ölprovningar passar den som vill njuta sig genom livet och bara äta och dricka gott. Du känner säkert en godisråtta som skulle jubla av en chokladprovning eller en vinfantast som gärna grottar ner sig i druvornas olika egenskaper. Att ge bort en kulinarisk upplevelse kan dessutom fungera till den som lever på pommes frites och korv – kanske lyckas du sparka liv i någons matinspiration.

Hitta en matlagningsaktivitet

2. Upplevelser till naturfantasten

Upplevelser i naturen passar såväl den redan frälste som den som kanske bara behöver komma ut. Så vet du någon som skulle uppskatta ett riktigt vildmarksäventyr med övernattning i skogen eller någon som skulle må bra av lite mindre skärmtid och lite mera luft är en upplevelse i naturen den perfekta presenten.

Hitta en natur- och vildmarksupplevelse

3. Upplevelser för den kreativa

En upplevelsepresent för den med en kreativ ådra kan vara allt från drejning och målning till smyckestillverkning eller glasblåsning. Vet du någon som behöver en ordentlig kreativ boost? Kreativa aktiviteter behöver inga förkunskaper, lockar ofta till många skratt och får inspirationen att flöda.

Visa alla kreativa aktiviteter

4. Upplevelser till den kulturella

Vem tänker du på när vi säger en stadsvandring med en touch av historia, takvandring på ett slott eller city-quiz? Du känner säkerligen någon som skulle älska att bli överraskad med en upplevelse som går ut på att upptäcka nya miljöer och platser. Stadsvandring och guidade turer passar perfekt att ge bort som present till någon som brinner för kulturhistoria, arkitektur och promenader.

Visa mig stadsvandringar och guidade turer

5. Upplevelser till teaterapan

Känner du någon med en dold skådespelartalang eller någon som är en riktig problemlösare? Escape room, improvisationsteater och spännande middagar där ni löser mordgåtor är alla aktiviteter du hittar inom uppdrag och rollspel. Ge bort en upplevelse som går ut på att locka fram sin inre detektiv eller att kanalisera sin inre dramatiker.

Visa aktiviteter inom uppdrag & rollspel

Senast uppdaterad: 12 nov 2021

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information