Visa aktivitet.se som: Mobil
Företagsfest

Tips till dig som ska anordna en företagsfest

Ska du anordna en företagsfest för personer inom eller utanför företaget? Då har du hittat helt rätt! Gör nästa företagsfest till en minnesvärd kväll genom att välja en eller flera aktiviteter som du hittar här på aktivitet.se.

Populära kategorier

Att arrangera en företagsfest / firmafest / personalfest

En aktivitet förgyller er företagsfest

Förutom god mat, dryck och underhållning som brukar höra till vid en företagsfest, brukar det även höra till att det arrangeras diverse aktiviteter. Dessa syftar till att lyfta företagsfesten och göra den minnesvärd. Det kan till exempel vara femkamp och tävlingar, en heldag på en herrgård eller en konferens med spa eller en utflykt. 

Det är vanligt att man anordnar en företagsfest i samband med invigningar av nya affärssystem, lanseringar av nya produkter, vid en kickoff eller då man nått ett specifikt mål. Under en företagsfest kan personer inom och utanför företaget mötas, umgås och roa sig tillsammans. Något som gör festen med minnesvärd är om man gör någon rolig aktivitet ihop.

Vad är en företagsfest?

En företagsfest kan kombinera föreläsningar och viktig information med underhållande företagsaktiviteter. En företagsfest kan man ha för att fira uppnådda mål eller nya framgångar. En företagsfest kan vara en julfest eller ett kundevent. Vad man vill fira eller hylla på en företagsfest kan variera, men några saker är ändå gemensamt oavsett mål med ens företagsfest: man vill ha roligt, fira och umgås tillsammans.

Man kan till exempel vara på kontoret och ha sin företagsfest. Då kan man gärna göra det lite mer festligt genom att dekorera med ballonger, bjuda på plockmat och god dryck och kanske ha någon form av underhållning. Har man sin företagsfest på kontoret kan man även fortsätta och flytta festligheterna till en annan plats senare på kvällen. Kanske till en restaurang eller till en rolig aktivitet som väntar.

Vem bjuder man på företagsfesten?

Vem man väljer att bjuda beror lite på vad man firar och vilken typ av företagsfest man ska ha. Firar man till exempel ett nytt lyckat samarbete ska såklart alla samarbetspartners vara medbjudna. Har man en intern företagsfest som till exempel en julfest eller ett firande av uppnådda mål bjuder man hela företaget eller det team som lyckats uppnå målen. Vem man bjuder beror som sagt på vilken typ av företagsfest man ska ha. Det viktigaste är att man inte glömmer bort att bjuda någon!

Passande aktiviteter för en företagsfest

En företagsfest är en rolig tillställning då man ska slappna av och umgås utanför sina arbetsroller. Aktiviteterna kan vara mer eller mindre avancerade. Passande aktiviteter kan vara:

Femkamp – få igång tävlingsinstinkterna och utmana kollegorna i olika utmaningar.
Matlagning – ställ er i köket, ta på er kockmössorna och laga mat ihop.
Vinprovning – lär er mer om olika viner, skratta ihop och avnjut god dryck tillsammans.
Improvisationsteater – ta fram teaterapan i er och gå en snabbkurs i improvisation.

Visa alla aktiviteter

Senast uppdaterad: 11 jul 2019

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information