Visa aktivitet.se som: Mobil
Så anordnar du en lyckad konferens

Tips till dig som ska anordna en konferens 

Har du fått i uppdrag att anordna en konferens? För att deltagarna ska hålla fokus bör konferensen innehålla olika aktiviteter som inleder, avslutar eller skapar välbehövliga pauser under dagen. Här hittar du tips på aktiviteter som svetsar samman team och skapar oförglömliga minnen.

Populära kategorier

Så styr du upp en lyckad konferens

En konferens är en förberedd sammankomst till för föredrag och diskussioner. Nya arbeten eller projekt presenteras ofta för första gången. Dessa sammankomster ger också möjlighet att möta kollegor från andra kontor och diskutera och byta idéer med människor man annars kanske inte hade pratat med.

För att få till en bättre stämning, svetsa samman teamen och få till ett skönt avbrott är det alltid uppsakattat att bryta av dagen med olika typer av aktiviteter. Vare sig det är en helikoptertur eller en guidad naturvandring. 

Konferenshotell och konferensanläggning i en kreativ miljö

Man kan antingen ha en dagskonferens eller stanna över natten. Runt om i landet finns det många konferensanläggningar som alla erbjuder bra konferenslokaler och all utrustning som kan tänkas behövas. Att byta miljö och hålla en konferens någon annanstans än på kontoret vidgar vyerna och gör konferensen mer sammanhållen. Vid de olika konferensanläggningarna finns det såklart även möjlighet till olika aktiviteter och sociala sammankomster.

Under konferensen styr företaget ofta upp olika typer av föredrag och workshops. Vanligt är man utnyttjar kunskapen som redan finns inom företaget och låter de anställda dela med sig av sin kunskap till kollegorna. Ofta bjuder man även in gästföreläsare som bidrar med nya perspektiv. Oavsett vilket upplägg är det en bra idé att även kunna umgås under mer avslappnade former under en konferens.

Aktiviteter för konferens

En konferens kan med fördel kombineras med teambuilding för att komma närmare varandra och öka samarbetet. Det finns en uppsjö med aktiviteter som passar vid en konferens. Har man den på sitt eget kontor kan man till exempel gå på en vinprovning tillsammans, göra ett roligt uppdrag eller någon annan aktivitet för att avrunda dagen. Om du vill skapa en konferens som ni sent kommer att glömma kan vi tipsa om att boka en känd föreläsare eller artist.

Att ordna olika aktiviteter för medlemmarna av konferensen är väldigt uppskattat av deltagarna, dels för att det blir en trevlig avslutning på en dag som ofta innehåller mycket information och kräver att man är koncentrerad, och även för att det ger tillfälle till en avslappnad stund med kollegor som man annars kanske inte träffar så ofta. När man funderar på vad för typ av aktiviteter som passar konferensen får man ha i åtanke deltagarnas intressen och hur mycket tid man har att röra sig med.

Välj område 

Konferens i Stockholm

Konferens i Göteborg

Konferens i Malmö

Passande aktiviteter för en konferens

Vid en konferens är det oftast mycket information att ta till sig, då kan det vara skönt att bryta av eller avsluta med en skön och rolig aktivitet:

Spa – njut i avkopplande spa- & relaxavdelningar tillsammans efter en dags konfererande.
Drejning – ta fram er kreativa sida och skapa keramikföremål tillsammans.
Lerduveskytte – tävla mot varandra om vem som prickar flest flygande föremål.
Paddling – njuta av naturen och slappna av under en kajaktur.

 Läs mer om konferens

Senast uppdaterad: 10 jul 2019

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information