Visa aktivitet.se som: Mobil

Aktiviteter för en 50-årsfest

Att fylla 50 är en milstolpe i livet och bör firas med pompa och ståt. Det vanligaste upplägget på en 50-årsfest är att anordna en stor middag hemma, eller hyra en lokal och bjuda upp till fest. Vill du göra 50-årsfesten än mer minnesvärd kan du förgylla dagen med en uppstyrd aktivitet. Det kan också vara en kul idé att kompisgänget eller familjen går ihop och ordnar en gruppaktivitet som 50-årspresent.

Vinprovning –  för den matglade 50-åringen

En klassisk upplevelse för 50-årsfesten. Tillsammans med en expert testar ni viner från världens alla hörn. Har födelsedagsbarnet en favoritdruva går det exempelvis att köra en provning med bara Cabernet Sauvignon, Chardonnay eller Pinot Noir. Det finns också många matkombinationer att testa tillsammans med vinet. Hur trevligt låter det inte med en kombinerad ost- och vinprovning eller choklad- och vinprovning? 

 

Hitta vinprovningar

 

Fiske – för den friluftstörstande 50-åringen

Kanske känns det lite tråkigt att sitta inne på födelsedagen? Då kan en fiskeutflykt vara ett alternativ. Fiske är en populär fritidssysselsättning och det finns många olika sätt att fiska på. Åk ut i en RIB-båt och känn saltstänket i håret eller kombinera fisket med bastu och bad. 

Till fiskeaktiviteter

 

Stadsvandring – för den kultiverade 50-åringen

En annan vanlig aktivitet för 50-årsdagen är att gå på en stadsvandring tillsammans. Kanske kan ni besöka platser eller stadsdelar som är viktiga för jubilaren. Ni kan också anlita en guide som kan hjälpa er upptäcka stadens dolda pärlor. Det finns många företag som erbjuder privata turer som kan skräddarsys enligt önskemål. 

 

Hitta stadsvandringar

 

Middag med mordgåta – för den dramatiskt lagde 50-åringen

En lite annorlunda aktivitet för en 50-årings födelsedagsfest är att bjuda på middag kombinerat med en mordgåta. Det finns olika upplägg på aktiviteterna där ett alternativ är att ni äter middag under tiden som skådespelare spelar upp en teater med ett mordmysterium. Under middagens gång försöker ni i gruppen klura ut vem mördaren är. Önskar ni ännu mer spänning så finns det mer interaktiva varianter, där ni själva tar plats i mordmysteriet och får olika roller tilldelade. 

 

Hitta mordgåtor

Senast uppdaterad: 15 nov 2021

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information