Visa aktivitet.se som: Mobil
Festskål med champagne

Aktiviteter för en 40-årsfest

Vi har samlat de bästa aktiviteterna för just 40-årsfirandet, ordna aktiviteten till själva bemärkelsedagen eller ge bort som present till jubilaren.

Att fylla 40 år förtjänar att firas – en milstolpe mitt i livet för att se tillbaka på vad man åstadkommit och vad som komma skall. Och inte minst, för att uppskatta livet som det är just nu! Runt 40 kanske livet är i fullt ös med karriär, familj och vardagssysslor. Gör 40-årsdagen till ett tillfälle att fokusera på att ha roligt, slappna av och bara njuta.

Musikquiz – för den musikaliske 40-åringen

Ett musikquiz gör ofta, för att inte säga alltid, succé på en fest. Dela upp er i jämbördiga lag och låt tävlingen börja! Musikquiz kan vara på ett specifikt tema såsom filmmusik eller en viss era. Självklart kan ni även låta temat vara en blandning av härlig musik för en omväxling mellan nostalgitripp och modern feststämning. Frågorna kan handla om att gissa låttitel, artist eller spännande fakta kring musiken som spelas. För att addera det där lilla extra kan ni satsa på ett musikquiz med livemusik eller i sann så-ska-det-låta-anda.

Hitta musikquiz

Improvisationsteater – för den modige 40-åringen

Vågar ni testa på något nytt? Improvisationsteater är en kreativ och social aktivitet där ni kan släppa loss och plocka fram den där teatraliska sidan. Känn inspirationen flöda och förbered er på massa skratt. Improvisationsteater handlar om att få föreställningen att flyta genom att hela tiden anpassa ditt agerande till vad din motpart kan tänkas hitta på. Inga hinder, inga manus, inga rätt och fel – det är bara att improvisera! Delta själva eller luta er tillbaka och agera åskådare när erfarna improvisatörer skapar underhållningen.

Hitta improvisationsteater

Spa – för den livsnjutande 40-åringen

En avkopplande spa-dag är garanterat uppskattad av de allra flesta, inte minst den som fyller 40. Varva ner och njut tillsammans eller ge bort en spa-upplevelse i present. Här ligger fokus helt på att slappna av och ha det gott. Upplev en lyxig bastutur, en härlig hot stone-behandling eller klassisk massage. En spabehandling är en gåva för både kropp och själ. En perfekt present att unna 40-åringen, ett avslappnat alternativ till festen eller kanske börja dagen med spa och avsluta med pompa och ståt?

Hitta spabehandlingar

Kreativt skapande – för den konstnärlige 40-åringen

Kreativitet behöver inte sina med åren, tvärtom ger livserfarenhet desto mer inspiration för kreativt skapande! Konsten kan vara insiktsfull och mogen eller lätt och lekfull. Ni bestämmer – endast fantasin sätta gränser för vad ni kan skapa. Ett extra plus är att ni får möjligheten att spara skapelserna som minne, och varför inte fortsätta skapandet efter en session med tips och tekniker. Kreativt skapande kan vara allt från akvarellmålning, drejning och skulptur till smyckestillverkning eller origami. Vad passar 40-åringen ni ska fira?

Hitta aktiviteter inom kreativt skapande

Senast uppdaterad: 23 nov 2021

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information