Planera en möhippa för den kreativa bruden!

En möhippa är ett perfekt sätt att bjuda en blivande brud på en oförglömlig dag tillsammans med sina nära och kära. Men vad ska ni hitta på? För dig som ska planera en möhippa för en riktigt kreativ brud hittar du tips, aktiviteter och upplägg här!

En möhippa är en perfekt chans att bjuda den blivande bruden på en oförglömlig dag tillsammans med sina närmaste vänner! Men vad ska ni hitta på? Att välja aktiviteter till en möhippa är svårt – särskilt om den blivande bruden inte skulle uppskatta en traditionell möhippa som ofta innebär pinsamma uppdrag och alkohol. Här får du tips och idéer på aktiviteter, lekar och upplägg för den kreativa brudens möhippa! 

Vad är vanligt att göra på en möhippa?

En möhippa börjar ofta med att en grupp av brudens bästa vänner, och ibland även familj, överraskar bruden när hon minst anar det. Sedan väntar en dag fylld av spännande aktiviteter. En vanlig aktivitet är att klä ut bruden i en rolig utstyrsel för att sedan låta henne göra pinsamma, kluriga, eller roliga uppdrag på allmän plats. Ofta innehåller dagen fartfyllda aktiviteter, fina minnen, och en hel del alkoholhaltig dryck. 

Tänk på!

Det är viktigt att planera möhippan efter den blivande brudens intressen. Inte alla brudar uppskattar de stereotypiska möhippe-aktiviteterna och poängen är att det ska bli en dag som hon ska älska. Många vill planera en unik möhippa och möjligheterna för vad du kan hitta på är oändliga. Ni känner bruden bäst – om du anpassar möhippan därefter kommer den definitivt att göra succé!

Aktiviteter för den kreativa brudens möhippa

För dig som ska anordna en möhippa för en kreativ brud som älskar skapande och att använda sin fantasi finns det många alternativ. Den konstnärliga bruden skulle säkert tycka om en målningskurs eller att testa att dreja. Den musikaliska bruden skulle kanske hellre bli utmanad i ett klurigt musikquiz. Ett roligt alternativ är att hela möhippe-gänget skriver och spelar in en bröllopslåt i professionell studio! För den som hellre vill sätta brudens kulinariska kreativitet på prov kan en matlagningsaktivitet eller att testa på att göra chokladpraliner vara bra alternativ. Oavsett brudens intressen finns det många olika aktiviteter som skulle passa bra på en kreativ möhippa.

Förslag på möhippa för den kreativa bruden

09.00   Bruden kidnappas och ni åker iväg till första anhalten för dagen.

10.00   Gemensam frukost och efter det yoga med alla deltagare.

12.00   Aktivitet där ni får prova på smyckestillverkning.

13.00   Lunch med personliga inslag för bruden. Alla får berätta om hur de känner bruden och deras bästa minne tillsammans.

15.30   Ni tar er ut på en stadsaktivitet likt en skattjakt – Geocaching.

18.00   Paus då alla hinner fixa sig inför middagen.

20.00   Middag tillsammans där ni kan spela något roligt spel, lösa en mordgåta eller se på gamla bilder.

Alla föreslagna aktiviteter går självklart att bytas ut och anpassas efter brudens intressen. Vill du ha inspiration? Spana in fler roliga aktiviteter här:

Vad mer behöver du tänka på när du planerar en möhippa?

Självklart är det inte bara aktiviteterna som ska planeras inför en möhippa – det finns mycket att tänka på. Vem ska vara med? När ska möhippan hållas? Och vad kan det kosta att arrangera en möhippa? För dig som vill veta mer om praktiska detaljer som är viktiga att ha i åtanke när du planerar en möhippa, läs vidare här!


Annonser