Topp 10 inom kreativt skapande

Letar du och dina vänner efter kreativa aktiviteter? Här listar vi de 10 mest populära aktiviteterna inom kreativt skapande 2024. 

Workshop i keramik

Drejning, akvarellmålning, smyckestillverkning och lådbilsbygge är alla kreativa aktiviteter där du kan få utlopp för din fantasi och skapande. Genom att skapa kreativt tillsammans kan du och dina vänner få en rolig och minnesvärd stund.  

Nedan finner du en lista med de 10 mest populära aktiviteterna inom kreativt skapande på aktivitet.se de senaste 12 månaderna. Du får en överblick över aktiviteternas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare deltagare.  

1

Sip and Paint Ateljé Ekerås

Ateljé Ekerås

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 3–3,5 timmar 

💰   Kostnad: 490 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Upplev en inspirerande konstkväll med familj och vänner

Ta med dina nära och kära på en inspirerande aktivitet där ni får skapa ett konstverk under professionell vägledning. Arrangören står för material som dukar, färg och penslar. Allt ni behöver ta med till aktiviteten är valfri dryck som ni kan sippa på under tiden ni målar. För större sällskap finns det möjlighet att boka aktiviteten med tillhörande buffé. 

Läs mer om aktiviteten här


2

Do It Yourself – Skapa din egen mugg, skål eller kruka i keramik

Johanna van Eldijk Keramik

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 2 timmar 

💰   Kostnad: 850 SEK

💬   Snittbetyg: -


Testa på drejning tillsammans

Detta är en aktivitet som passar er som gillar att skapa tillsammans. Ni har möjlighet att skapa fritt utifrån egna tankar och idéer eller skapa utifrån ett gemensamt tema. Under aktivitetens gång får ni både handledning och introduktion till olika formningstekniker. Ni får även testa på att skapa både brända och glaserade föremål. Keramikverkstaden rymmer max 8 personer och det finns tre drejskivor. 

Läs mer om aktiviteten här


3

Målarträff med dina vänner

Eva B Söderberg Art & Writing

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 2 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 7 recensioner)


Boka en akvarellkväll till möhippan eller svensexan

Här får ni lära er grunderna i akvarellmålning och utforska akvarellfärgernas karaktär och hur de interagerar med penseln och akvarellpappret. Aktiviteten avslutas även med en intern vernissage. Detta är en perfekt aktivitet för möhippan, svensexan eller födelsedagsfesten. Aktiviteten kan genomföras på plats hemma hos er i Stockholm eller i arrangörens ateljé.

Läs mer om aktiviteten här


4

Drejning – Möhippa/Svensexa & andra sällskap

Drejstudion

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 1 timme

💰   Kostnad: 350 SEK

💬   Snittbetyg: -


Skapa minnen med lera

Är du ansvarig för planeringen av möhippan eller svensexan och letar efter något kreativt att göra? Boka då in en avkopplande drejkurs tillsammans. Här får ni en prova-på-timme som är personligt anpassad utifrån era önskemål. Det som tillverkas under drejningen bränns och glaseras och finns att hämta några veckor efter aktiviteten. 

Läs mer om aktiviteten här


5

Lådbilsbygge med Rally 

Didgeridoo Event & Aktivitet AB

📍    Plats: Kalmar, Halmstad, Karlskrona, Växjö, Stockholm, rikstäckande

⏱️   Längd: 2,5–3 timmar 

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -


Utmana varandra i lådbilsrally 

För er som letar efter en mer utmanande aktivitet kan lådbilsbygge med rally vara en passande aktivitet. Här får ni tillsammans bygga en unik lådbil under tidspress. Arrangören tillhandahåller er med både byggmaterial och verktyg. Under tiden ni bygger kommer ni också att få lösa andra roliga utmaningar och uppdrag som kan ge er fördelar i ert byggande. Aktiviteten avslutas med ett lådbilsrally där den snabbaste bilen utses till vinnare. 

Läs mer om aktiviteten här


6

Smyckestillverkning – Tjejkväll

Stefan Salomonsson Smyckesmide

📍    Plats: Alingsås, Göteborg, Trollhättan

⏱️   Längd: 3 timmar 

💰   Kostnad: 600–900 SEK

💬   Snittbetyg: -


Skapa unika smycken tillsammans

Att skapa smycken ihop är en perfekt aktivitet för tjejkvällen. Här får ni prova på att löda, såga, bocka, fila och polera. Ni får möjlighet att skapa ett smycke utifrån egen idé och design. Inga förkunskaper krävs. 

Läs mer om aktiviteten här


7

Poängjakten • Tävla utomhus i roliga och kreativa uppdrag • Perfekt teambuilding

Happy Spider

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 1 timme

💰   Kostnad: 250 SEK

💬   Snittbetyg: -


Utmana varandra i en kreativ poängjakt

Ta med kollegorna eller vännerna på en poängjakt utomhus. Ni kommer att behöva lösa en rad olika uppdrag tillsammans bestående av kunskapsfrågor till roliga foto- och videouppdrag. För att kunna lösa uppdragen måste ni använda er av fantasin och er kreativitet. Poängjakten passar för både små och stora grupper. 

Läs mer om aktiviteten här


8

Drejning – Företagsevent

Drejstudion

📍    Plats: Stockholm 

⏱️   Längd: 1 timme

💰   Kostnad: 350 SEK

💬   Snittbetyg: -


Inled företagsfesten med en drejsession

Denna aktivitet med drejning passar företagsfesten, kickoffen eller AW:n. Arrangören skräddarsyr en timmes drejningssession efter era önskemål. De verk som ni skapar under AW:n kommer att brännas och glaseras och finnas tillgängliga att hämta några veckor efter ert tillfälle.

Läs mer om aktiviteten här


9

Smyckestillverkning – Möhippa

Stefan Salomonsson Smyckesmide

📍    Plats: Göteborg, Kungsbacka, Mölnlycke

⏱️   Längd: 3 timmar 

💰   Kostnad: 600–900 SEK

💬   Snittbetyg: -


Anordna en minnesvärd aktivitet för bruden

Smyckestillverkningsaktivitet kan vara ett passande och roligt inslag för er som strävar efter en minnesvärd möhippa. Var och en får möjligheten att göra en varsin ring. Det finns också tillfälle att tillsammans skapa ett smycke till bruden, till exempel en berlock som sedan sätts samman till en armlänk.

Läs mer om aktiviteten här


10

Akvarellmålning - Företagsevent & kickoff

Eva B Söderberg Art & Writing

📍    Plats: Stockholm, Eskilstuna, Köping

⏱️   Längd: 2,5 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)


Utforska akvarell tillsammans med kollegorna

Här kan du och dina kollegor bli mer kreativa tillsammans genom att testa på akvarellmålning. Arrangören leder er genom konstnärliga övningar som är anpassade för er som grupp. Aktiviteten passar grupper om 6–12 personer och går att genomföras i ert konferensrum eller annan lokal som ni föredrar. 

Läs mer om aktiviteten härListan innehåller publicerade aktiviteter på aktivitet.se inom kategorin kreativt skapande och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-05-01 till 2024-04-30. Observera att informationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.   

Letar du efter andra aktiviteter inom uppdrag och rollspel?

Du kan söka fritt och hitta över 50 kreativa aktiviteter på aktivitet.se.
Filtrera utifrån kategori och plats för att hitta det du söker efter!

Sök aktiviteter


Annonser