Topp 10 inom mat och dryck

Gillar du och dina vänner att laga mat ihop? Ta er matlagning till nästa nivå och boka en matlagningskurs. Nedan listas de 10 mest populära mat- och dryckesaktiviteterna 2024.

Glada vänner äter middag tillsammans

Vill du tävla i Kockarnas kamp med dina vänner eller föredrar du en lugn målarkväll där du får ta med dig valfri dryck? Oavsett vilket du föredrar finns det en hel del mat- och dryckesaktiviteter att välja på.  

Nedan finner du en lista med de 10 mest populära aktiviteterna inom mat och dryck på aktivitet.se de senaste 12 månaderna. Du får en överblick över aktiviteternas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare deltagare.  

1

Sip and Paint Ateljé Ekerås

Ateljé Ekerås

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 3–3,5 timmar 

💰   Kostnad: 490 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Måla och skåla tillsammans med dina vänner

Under detta event får du skapa en tavla steg för steg med hjälp av konstnärlig vägledning. Material som dukar, färg och penslar står arrangören för. Det enda du behöver ta med dig till eventet är valfri dryck som du kan sippa på under tiden du målar. Ett perfekt event att umgås tillsammans för dig och dina vänner, kollegor eller din familj. För större grupper och företag går det att boka Sip and Paint med tillhörande buffé.

Läs mer om aktiviteten här


2

5-rätters – Teambuilding i köket

Al Dente

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 timmar 

💰   Kostnad: Enligt överenskommelse

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 20 recensioner)


Utforska italiensk matlagning tillsammans med kollegorna

Här får ni laga en italiensk och traditionell 5-rättersmeny tillsammans under vägledning av italienska kockar. Aktiviteten genomförs i en matstudio i centrala Stockholm, i form av en italiensk hemmamiljö. Menyn får ni därefter avnjuta tillsammans och den kommer även att kompletteras med viner anpassade efter rätterna ni lagar. En matlagningsaktivitet som passar för både små och stora företag.

Läs mer om aktiviteten här


3

Kundaktivitet med italiensk matlagning

Al Dente

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 timmar

💰   Kostnad: Enligt överenskommelse

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Gå en festlig italiensk matlagningskurs

Det här är en perfekt kundaktivitet eller teambuilding där ni får möjlighet att laga festlig italiensk mat tillsammans under ledning av italienska kockar. Exempelvis kan ni få lära er att laga pasta alla norcina, pollo alla ligure och en pistage- och citrontiramisú. Menyn ändras efter säsong och efter vilka råvaror som passar bäst för tillfället. Den kan också anpassas för vegetarianer, veganer och även för olika allergier.

Läs mer om aktiviteten här


4

Matlagningsevent – Cook along

Lokal 17

📍    Plats: Malmö

⏱️   Längd: 4 timmar

💰   Kostnad: 1445 SEK

💬   Snittbetyg: -


Agera stjärnkock för en kväll

Tillsammans med dina vänner eller kollegor får ni laga gastronomisk mat under expertledning från guldmedaljerade Pembert & Company. Under kvällen delas ni in i tre olika grupper där varje grupp ansvarar för sin station och tilldelas antingen förrätt, huvudrätt eller dessert. Om ni är fler än 15 personer får ni även uppleva matrelaterade matlagningstävlingar i form av Kockarnas kamp. 

Läs mer om aktiviteten här


5

Mordgåta – Middag med mord

Mordmysterium AB – Deckargåta med middag

📍    Plats: Göteborg, Stockholm.

⏱️   Längd: 2,5–3,5 timmar 

💰   Kostnad: 450 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 4 recensioner)


Kombinera middag med att lösa deckarmysterium 

För er som är intresserade av att lösa mordgåtor kan ni kombinera detta med en god middag tillsammans. Under middagen tilldelas ni en rollfigur och en instruktör finns även med vid bordet. Arrangören samarbetar med över 50 slott, herrgårdar och konferensanläggningar och ni har möjlighet att välja någon av dessa restauranger att ha aktiviteten på. Ni kan även önska valfri restaurang alternativt att ni själva ordnar mat och lokal. Mordmysteriet kan utföras både på engelska och svenska. 

Läs mer om aktiviteten här


6

Vinkurs online – Gratiskurs

Le Sommelier Wine Academy

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 3 tillfällen

💰   Kostnad: Kostnadsfri

💬   Snittbetyg: -


Lär dig mer om vin

Här får du chansen att lära dig mer om vin i en gratiskurs på distans. Kursen består av tre lektioner innehållande provningsmetodik, vinprovning och mat och vin i kombination. Lektionerna är 6–7 minuter långa och består av inspelade filmer. Du får även tillgång till provningsprotokoll så att du själv kan följa vinprovningarna. 

Läs mer om aktiviteten här


7

Aktiv matlagning Stockholm

Rent a Chef

📍    Plats: Göteborg, Stockholm, Malmö 

⏱️   Längd: 4 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -


Tävla i Kockarnas kamp med dina vänner 

Här får ni laga mat tillsammans under ledning av en professionell kock. En aktivitet där ni som kollegor eller vänner får lära er samarbeta under tidspress. Det finns färdiga menyer att utgå ifrån men det finns också möjlighet att komponera en egen meny om det önskas. En variant av aktiv matlagning är Kockarnas kamp där ni delas in i två grupper och får varsin låda med råvaror och en kock till förfogande. Därefter ska ni komponera en trerättersmiddag, med hjälp av kocken. Efter två timmar utser juryn vilket lag som har lyckats bäst. 

Läs mer om aktiviteten här


8

Aktiv matlagning

GBG Matstudio

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 3–4 timmar

💰   Kostnad: 850–1 000 SEK

💬   Snittbetyg: -


Matlagning som teambuilding

Här får du och dina kollegor vara med om en interaktiv matupplevelse tillsammans med professionella kockar som guidar er genom varje steg. Ni får lära er nya tekniker och recept. Det krävs inga förkunskaper och upplägget är utformat för att passa alla intressen och smaker. Arrangören kan erbjuda allt från vin- och matmatchning till skaldjur och gourmetmiddag. Grupper på upp till 40 deltagare kan tas emot. 

Läs mer om aktiviteten här


9

Matlagningsaktivitet i Stockholm

Kreativa Kök Sverige AB

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 timmar 

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 6 recensioner)


Boka en situationsanpassad matlagningsaktivitet

Denna matlagningsaktivitet anpassas utifrån era önskemål för att ni ska få bästa upplägg i form av meny och lokal. Aktiviteten kan hållas på engelska och passar alla typer av grupper, inklusive arbets- och ledningsgrupper. Arrangören förespråkar temat hållbarhet utifrån ett matperspektiv. Framåt våren och sommaren kan aktiviteten även arrangeras utomhus med matlagning över öppen eld. Aktiviteten passar för grupper från 10–60 personer. 

Läs mer om aktiviteten här


10

Matlagning över öppen eld

RA Äventyr & Utveckling

📍    Plats:  Malmö, Lund

⏱️   Längd: 1,5–3 timmar 

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -


Upplev unik matupplevelse i naturen

I Skåne finns det möjlighet att testa på matlagning över öppen eld på grill och stekhällar. Utifrån föreslagna rätter och råvaror kommer ni som grupp överens om vad ni ska laga och hur den ska lagas. Måltiden avnjuts därefter ute i naturen, under trädkronorna eller i arrangörens tältkåta. Aktiviteten passar 8–40 personer. 

Läs mer om aktiviteten härListan innehåller publicerade aktiviteter på aktivitet.se inom kategorin mat och dryck och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-05-01 till 2024-04-30. Observera att informationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.   

Letar du efter andra aktiviteter inom mat och dryck?

Du kan söka fritt och hitta över 100 mat- och dryckesaktiviteter
på aktivitet.se. Filtrera utifrån kategori och plats för att hitta det du söker efter!

Sök aktiviteter


Annonser