Topp 10 inom uppdrag och rollspel

Letar du efter roliga, utmanande uppdrag och rollspel tillsammans med dina vänner? Här listar vi de 10 mest populära uppdrag och rollspelen 2024. 

Två tjejer har roligt på nöjesfält

Mordgåtor, stadsjakter och Escape Room är alla spännande och utmanande aktiviteter som passar för företagsfester, privata arrangemang, svensexor och möhippor. Utmana dina vänner på en fartfylld stadsjakt eller planera en AW tillsammans med kollegorna för en bättre lagsammanhållning.  

Nedan finner ni en lista med de 10 mest populära aktiviteterna inom uppdrag och rollspel på aktivitet.se de senaste tolv månaderna. Här får du en överblick över aktiviteternas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare deltagare.  

1

Escape Room Game

Didgeridoo Event & Aktivitet AB

📍    Plats: Kalmar, Halmstad, Göteborg, rikstäckande

⏱️   Längd: 1–1,5 timme 

💰   Kostnad: 495 SEK/person

💬   Snittbetyg: -


Teambuilding-aktivitet med logiskt tänkande 

Escape Room Game är en aktivitet som passar perfekt för kickoff eller konferens och hjälper er att stärka lagsammanhållningen i ert team. Temat på detta Escape Room består av ett gäng hackare som har tagit över kontrollen över ert företags känsliga datafiler och hotar med att radera allt. Under 60 minuter ska ni som lag tillsammans arbeta för att ta er ut ur rummet innan tiden rinner ut. Ni behöver tänka logiskt, använda er intelligens och fingerfärdighet för att lösa gåtorna och få tillbaka kontrollen över ert företag. 

Läs mer om aktiviteten här


2

Flera färdiga mordgåtor och mordmysterier

grapevine.nu – gör-det-själv-aktiviteter och festlekar

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, rikstäckande. 

⏱️   Längd: 1–3 timmar 

💰   Kostnad: 299–499 SEK

💬   Snittbetyg: -


Lös mordgåtor tillsammans på festen 

Att lösa mordgåtor och mordmysterier är en perfekt aktivitet för företagsfesten, svensexan, möhippan eller för den privata festen. Här har ni möjlighet att välja mellan två olika typer av mordmysterier. Den ena delen innebär att ni som deltagare ska klä ut er och spela avgörande roller för att lösa mysteriet, medan den andra delen består av enklare mordgåtor som inte kräver skådespelarinsatser. Från arrangören får ni ett komplett material med allt som behövs för att hitta vem som är mördaren – enkla instruktioner, manus, rekvisita och lösning.

Läs mer om aktiviteten här


3

After Work Game – Underhållande teambuilding

Active Minds

📍    Plats: Distans, rikstäckande 

⏱️   Längd: 1,5 timme

💰   Kostnad: Enligt överenskommelse

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 7 recensioner)


Interaktiv quizupplevelse för AW:n

Denna aktivitet passar er som vill ha en rolig och sammansvetsande AW tillsammans. Aktiviteten genomförs i lag om 5 personer där ni får välja teamnamn och därefter kasta er in i en interaktiv quizupplevelse. Quizet utförs i arrangörens användarvänliga app och består av 35 musik- och filmfrågor med bilder, videos och ljud som dyker upp i appen för maximal dynamik. 

Läs mer om aktiviteten här


4

Escape Games och mysterier för barn och ungdomar – att göra hemma!

grapevine.nu – gör-det-själv-aktiviteter och festlekar

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, rikstäckande

⏱️   Längd: ca 1–1,5 timme

💰   Kostnad: 249 – 399 SEK

💬   Snittbetyg: -


Spännande aktiviteter för barn 

Detta är en passande aktivitet för äldre barn och ungdomar som letar efter en rolig aktivitet att göra på kalaset, på lägret eller vid andra tillfällen. Ni kan välja bland flera olika Escape Games och mysterier, exempelvis “Flykten från det hemsökta huset” som passar till halloweenfesten. Tillsammans ska barnen samarbeta för att lösa ett mysterium genom att använda logik, slutledningsförmåga, matematik och språk.

Läs mer om aktiviteten här


5

City Quiz Hunt – Uppdrag genom stadsaktivitet med frågesport

Xnote

📍    Plats:Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Lund, Norrköping, Linköping, Umeå

⏱️   Längd: 1,5 timme

💰   Kostnad: 149 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 54 recensioner)


Upptäck staden genom en utmanande skattjakt

Här får ni en utmanande skattjakt som kombinerar stadsvandring, frågesport och navigering i ett. Aktiviteten genomförs i lag där er samarbetsförmåga sätts på prov och det gäller för er att tolka kartan och hitta till rätt platser där olika frågor och uppdrag väntar. Arrangören erbjuder färdiga rundor med staden som tema. 

Läs mer om aktiviteten här


6

Mordmysterium – rollspel. Flera paket med middag

Eventligan

📍    Plats: Göteborg, distans, rikstäckande

⏱️   Längd: 3,5 timmar 

💰   Kostnad: Enligt överenskommelse 

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Agera detektiver för en kväll 

Under en middag ska ni som grupp lösa en mordgåta genom diskussion och improvisation. Alla deltagare får en gästlista samt instruktioner om sin karaktär med egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Mordgåtan är en deckarinspirerad aktivitet som passar både företag och privatpersoner. 

Läs mer om aktiviteten här


7

Deckargåtan – Teater och trerättersmiddag

Eventligan

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 3,5 timmar

💰   Kostnad: 795 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 7 recensioner) 


Upplev en interaktiv teaterupplevelse 

Upplev en kväll med teaterunderhållning och middag samtidigt som ni ska ta reda på vem som är mördare. Föreställningen består av fyra akters drama med olika motiv som ska ge er ledtrådar i lösningen att hitta vem som är mördare. Mellan varje akt serveras en maträtt och mellan akt 3 och 4 ska alla åskådare gissa vem de tror är den skyldige. I akt 4 spelas lösningen upp och ni får då veta vem som är mördaren. Har någon av åskådarna lyckats gissa rätt utses den till kvällens vinnare. Ni kan välja att tävla både i grupp och individuellt. 

Läs mer om aktiviteten här


8

Amazing Race – känt från TV

City Adventures

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm och Uppsala

⏱️   Längd: 3 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)


Utmana varandra på en fartfylld stadsjakt 

Här får ni uppleva en adrenalinfylld aktivitet inspirerad av tv-programmet The Amazing Race. Uppdelade i lag ska ni tillsammans hitta gömda platser i staden där utmaningar väntar och spelet går ut på att komma först till slutmålet. För att ta er vidare behöver ni lösa utmaningarna som till slut leder er till slutmålet. Under utmaningens gång behöver ni använda olika typer av transportmedel för att ta er vidare i spelet.

Utmaningarna varierar från klurigheter med pussel, logiskt tänkande och kunskapsfrågor till fysiska utmaningar. All information förmedlas via den Ipad som varje lag har och där kan ni även ha koll på var övriga lag befinner sig. Aktiviteten kan anpassas efter era önskemål. 

Läs mer om aktiviteten här


9

Mordgåta – Res till glada 20-talet för att lösa ett spännande mordfall

Happy Spider

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 1,5 timmar 

💰   Kostnad: 250 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)


Avslöja mördaren tillsammans

I denna mordgåta får ni resa tillbaka till 20-talet för att tillsammans lösa ett mysterium och identifiera gärningspersonen. Ni kan välja mellan två olika paket, antingen med eventledare på plats eller med eventledare via videomöte. Under aktivitetens gång får ni även utföra foto- och videouppdrag som har koppling till fallet. 

Läs mer om aktiviteten här


10

Över 60 olika färdiga musikquiz, frågesporter och festlekar

grapevine.nu – gör-det-själv-aktiviteter och festlekar

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, rikstäckande

⏱️   Längd: ca 1–1,5 timme

💰   Kostnad: 149–159 SEK

💬   Snittbetyg: -


Färdiga quiz och festlekar för er fest 

Letar ni efter färdiga quiz och lekar till er företagsfest eller privata fest? Då har ni kommit rätt. Här hittar ni både mingelquiz, nyårsquiz och quiz med olika teman innehållande musikfrågor och frågesporter. Ni kan också hitta festlekar med färdiga stationer som innehåller klurigheter och praktiska moment. Ni tillhandahålls frågor, en färdig spellista, svarsformulär och facit. Det enda som ni behöver är en lekledare, högtalare och deltagare som ska genomföra quizet eller festlekarna. 

Läs mer om aktiviteten härListan innehåller publicerade aktiviteter på aktivitet.se inom kategorin uppdrag och rollspel och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-05-01 till 2024-04-30. Observera att informationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.   

Letar du efter andra aktiviteter inom uppdrag och rollspel?

Du kan söka fritt och hitta över 100 uppdrag och rollspel på aktivitet.se.
Filtrera utifrån kategori och plats för att hitta det du söker efter!

Sök aktiviteter


Annonser