Visa aktivitet.se som: Mobil

Tips till dig som ska anordna en konferens 

En konferens bör innehålla olika aktiviteter som inleder, avslutar eller skapar välbehövliga pauser under konferensen. Här nedan hittar aktiviteter inom våra mest populära kategorier som gör er nästa konferens lite extra rolig.

En konferens är en förberedd sammankomst till för föredrag och diskussioner. Nya arbeten eller projekt presenteras ofta för första gången vid en konferens. Dessa sammankomster ger också möjlighet till att möta kollegor och diskutera med dem även vid sidan av den schemalagda tiden.

Vid en konferens är det väldigt trevligt att roa sig med olika aktiviteter och nya upplevelser. Det är ett skönt avbrott och upplevelserna skapar minnen som varar länge. 

Konferenshotell och konferensanläggning i en kreativ miljö

Man kan antingen ha en dagskonferens eller stanna över natten. Runt om i landet finns det många konferensanläggningar som alla erbjuder bra konferenslokaler och all utrustning som kan tänkas behövas. Att byta miljö och hålla en konferens någon annan stans än på kontoret vidgar vyerna och gör konferensen mer sammanhållen. Vid de olika konferensanläggningarna finns det såklart även möjlighet till olika aktiviteter och sociala sammankomster.

Konferens kommer från det latinska conferre som betyder sammanföra. Vid en konferens sammanförs folk för att träffas och utbyta information med varandra. Man kan antingen ha en intern konferens inom företaget eller en konferens där man bjuder in andra utifrån som gäster eller föreläsare. Oavsett är det en bra idé att även kunna umgås under mer avslappnade former under en konferens.

Aktiviteter för konferens

Man kan kombinera en konferens med teambuilding för att komma närmare varandra och öka samarbetet. Det finns en uppsjö med aktiviteter som passar vid en konferens. Har man sin konferens på sitt eget kontor kan man tillsammans efteråt till exempel gå på en vinprovning, göra något roligt uppdrag eller någon annan rolig aktivitet för att avrunda dagen. Om du vill skapa en konferens som ni sent kommer att glömma kan vi tipsa om att boka en känd föreläsare eller artist.

Att ordna olika aktiviteter för medlemmarna av konferensen är väldigt uppskattat av deltagarna, dels för att det blir en trevlig avslutning på en dag som ofta innehåller mycket information och kräver att man är koncentrerad, och även för att det ger tillfälle till en avslappnad stund med kollegor som man annars kanske inte träffar så ofta. När man funderar på vad för typ av aktiviteter som passar konferensen får man ha i åtanke deltagarnas intressen och tidsåtgången.

Välj område 

Konferens i Stockholm

Konferens i Göteborg

Konferens i Malmö

Fler tips på aktiviteter till konferensen

Drejning

Klättring i Stockholm

Dans för företag

Fiske i skärgården 

Paddla kajak

RIB

Visa alla aktiviteter

Senast uppdaterad: 17 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-17

Vinteraktiviteter

På vintern är det lätt att glömma bort att vara aktiv. Det är kallt, mörkt och för många upplevs denna period som jobbig och tråkig. Se alla våra tips på aktiviteter för vintern!

Tags: Tips
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-20

Aktiviteter för två

Vill du ha tips på aktiviteter att göra för två personer? Få alla tips på aktiviteter för olika parkonstellationer som kärlekspar, kompisar eller barn och förälder. Lär mer och inspireras!

Tags: Tips
Läs mer
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information