Visa aktivitet.se som: Mobil

Mer om möhippa

Möhippa

Mer information om möhippa

En möhippa är en fest som brudens vänner ordnar för henne innan bröllopet. Oftast ligger initiativet och huvudansvaret på brudtärnan, men vem som helst av brudens vänner kan ordna möhippan. Traditionellt var en möhippa en lugn tillställning. Brudens vänner överlämnade bland annat en bukett bestående av hushållsattiraljer som bruden kunde få användning för i sin nya roll som husmor.

Men i och med den ökade jämställdheten har möhippan kommit att överta delar av svensexans äventyrliga format. Idag utsätts bruden för olika minnesvärda aktiviteter och roliga upptåg. Det krävs en hel del planering för att möhippan ska bli en lyckad tillställning.

Se aktiviteter för möhippan

Möhippa idag

Idag anordnar man ofta en möhippa några veckor före bröllopet, däremot var det förr tradition att möhippan låg på kvällen innan själva bröllopet. Men med hänsyn till brudparet brukar man idag anordna möhippan tidigare.

Gemensamt för möhippor är ändå att bruden ska vara ovetande om festen och att hon helst ska kidnappas, gärna även kläs ut. Bruden ska även inte behöva betala för något för sin möhippa, priset delas upp mellan alla deltagare. Att avsluta kvällen på en trevlig restaurang är oftast mycket uppskattat.

Aktiviteter på möhippa

Man bör vara ute i god tid med att planera alla olika moment och aktiviteter eftersom en möhippa ofta rör sig om en stor grupp. En möhippa är även ett perfekt tillfälle för brudens alla vänner att lära känna varandra, eftersom det ofta inte finns så mycket tid att prata på själva bröllopsdagen. Att göra aktiviteter tillsammans är något som alla deltagare kan glädjas åt, då blir möhippan inte bara ett trevligt minne för bruden, utan även för alla hennes vänner. För de som ordnar möhippan är det viktigt att sätta sig in i hur bruden är som person och avgöra vilka aktiviteter och uppdrag som är passande. Vilken grad av practical jokes, aktiviteter och uppdrag hon faktiskt skulle uppskatta. En bra tumregel är att inte utsätta bruden för något du själv inte skulle vilja uppleva

Olika aktiviteter man kan göra på möhippan är: Go-cart, Spabehandlingar, Lerduveskytte, Femkamp, Laga mat med en inhyrd kock, Paintball, Klättra, Sjunga in en CD, Bågskytte, Dreja, Segla, Rida, Massage.

Ett tips kan vara att väninnorna samlas efter möhippan för att sätta ihop ett fotoalbum med text och bilder, det kan överlämnas till bruden i samband själva bröllopsmiddagen. Det blir en uppskattad gåva, inte minst för alla nyfikna gäster.  

Senast uppdaterad: 20 sep 2018

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information