Visa aktivitet.se som: Mobil

Mer om svensexa

Svensexa

En svensexa är en gammal tradition och fanns redan på 1800-talet. Tidigare kallades den även ibland för svenmiddag. Svensexan ordnas av manliga vänner till brudgummen och betecknar att brudgummen tar ett sista farväl av ungkarlslivet.

Svensexan bör förläggas några veckor före bröllopet av hänsyn till brudparet som ofta har mycket att stå i när bröllopsdagen närmar sig. Det är vanligt att brudgummen kidnappas på dagen för sin svensexa och att han sedan kläs ut i någon form innan dagens upptåg startar.

Se aktiviteter för svensexan

Aktiviteter till svensexa

Under svensexan brukar brudgummen få olika uppdrag att utföra och svensexan brukar även ordna olika aktiviteter. Ibland några mindre eller en större aktivitet. Brudgummen ska inte behöva betala för någonting under svensexan, utan utgifterna delas upp mellan alla deltagarna. Kvällen kan sedan avslutas på en trevlig restaurang.

Man bör ha i åtanke att lagom mycket alkohol gör en svensexa lyckad. Alla vill väl att svensexan ska bli ett roligt minne för brudgummen och inte ett pinsamt sådant.

Ett tips kan vara att vännerna samlas efter svensexan för att sätta ihop ett fotoalbum med text och bilder. Det kan svensex-gänget överlämna till brudgummen under själva bröllopsmiddagen. Det blir en uppskattad gåva, inte minst för alla nyfikna gäster.

Olika aktiviteter man kan göra på svensexan är: Folkrace, Äventyrsbad, Flyga flygplan, Minigolf, Pick-nick, Middag på restaurang, Paintball, Lazerdome, Hoppa fallskärm, Åka på kortare båtkryssning, Gå på tivoli, Gå ut på ett dansställe på kvällen, Bungy-jump, Paddla, Åka vattenskidor, Klättra klättervägg, Sjunga in en CD i studio, Femkamp, Boxning, Fäktning

Tänk på att inte ha för mycket aktiviteter allt som allt, 3-4 stycken räcker och fyller minst hela dagen.

 

Senast uppdaterad: 12 apr 2017

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information