Catch & Relax

Fiska med fiskeguide i Stockholms Skärgård 

I fisket har Catch & Relax sin kärnverksamhet. Att fiska i Stockholms skärgård med fiskeguide innebär mycket mer än bara själva fisket, det är en komplett naturupplevelse. Vi vill ge våra gäster en upplevelse som lever vidare, att ni ska få lära er lite mer om fisken och vad för metoder och utrustning som fungerar under olika omständigheter. Vi lägger det helt på er nivå och vi ser till att ni får den rätta utrustningen.

Fiska och njut!

Följ med på en oförglömlig dag i Stockholms underbara Skärgård på fiskeäventyr!

Fiske

Innan turen går vi igenom förkunskaper och önskemål, en bra förberedelse gagnar för en härlig dag på sjön. Beroende på årstid och vädret har Catch & Relaxs erfarna guider flera olika favoritställen att fiska på. Guiderna hos Catch & Relax har alla lång erfarenhet av fiske i Stockholms Skärgård och omfattande nautisk utbildning. Allt för att du som gäst skall få en unik upplevelse och känna dig trygg ombord.

Främst fiskar vi i hela mellanskärgården, Vaxholm är vår ”hemmabas” och därför utgår vi oftast härifrån. Givetvis hämtar vi upp på andra platser, såsom t.ex Strandvägen, Nacka, Lidingö mm. Områden vi ofta fiskar i är Värtan, Vaxholm, Trälhavet, Värmdö, Grinda, Furusund, Ljusterö, Möja och hela vägen ut till Sandhamn, men även ner mot Dalarö med omnejd.

Vi värnar om ett ”hållbart fiske” så "catch and release" är för oss en självklarhet, vilket innebär att vi återutsätter vår fångst igen. Vi behandlar också krokad fisk på ett så skonsamt sätt som möjligt, där bl.a. val av redskap som används ombord spelar roll.

Årstiden och hur kallt det är i vattnet är det som till största del styr vad som fiskas. Generellt fiskar vi gädda, abborre och gös under den varmare perioden och havsöring och gädda under den kallare.  Metoder är spinn- och flugfiske, vertikal jigging och jerk fiske. Kvalitet och val av utrustning sker med största omsorg och vi har alltid rikligt med utrustning med oss. 

Rätt utrustad efter rådande väder är det viktigaste. Vindavvisande och varm flytoverall lånar du av oss, den klarar att hålla dig varm. Flytvästar finns också ombord. Har du glömt mössa, vantar, solglasögon finns detta alltid md. Se till att du i övrigt är bekvämt och varmt klädd, speciellt om fötterna. 

Riklig picknickkorg med kalla och varma drycker, fikabröd och lite tilltugg. Möjlighet för trevlig lunch ombord finns alltid eller så väljs en trevlig matplats utifrån väder och vind just den dagen.

Fiske Se alla fiskeaktiviteter med Catch & Relax 

När fiskar vi vad?

När islossningen sker är det i huvudsak havsöring och stor-gäddan vi jagar, detta håller i sig t.o.m. april månad. Maj fortsätter vi fiska efter gädda och gösen börjar finnas i våra vatten. Juni, juli och augusti är det abborre och sommargädda som gäller.

Så fort vattentemperaturen sjunker ner till ca 11 grader, börjar jakten igen på storgädda och havsöring fram till isen eventuellt lägger sig.

FiskeJanuari - havsöring & gädda
Februari - havsöring & gädda
Mars - havsöring & gädda & gös
April - havsöring & gädda & gös
Maj - havsöring & gädda & gös
Juni - gädda & gös & abborre
Juli - gädda & abborre
Augusti - abborre & gädda
September - abborre & gädda
Oktober - havsöring & gädda & gös
November - havsöring & gädda
December - havsöring & gädda
Läs mer om Catch & Relax

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Catch & Relax och veta mer om deras aktiviteter.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.