Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om frågesport & quiz

Frågesport är en tävling som sätter era kunskaper på prov. Den som får flest rätt vinner! Frågesport & quiz kan göras i många olika ämnen. Tävla mot varandra i lag eller visa vad ni går för själva. Ni kan till exempel tävla i musikquiz, stadsquiz, kändisquiz och mycket mer. Ni kan även göra mer personliga quiz, om till exempel företaget eller om din kompis som fyller år eller har sin möhippa/svensexa. Personliga quiz kan vara ett bra sätt att få kollegorna att lära sig mer om företaget och få en bättre sammanhållning i gruppen.

Musikquiz

I ett musikquiz kan ni tävla mot varandra i musik från årtal som 70, 80 eller 90-talet. Eller varför inte tävla mot varandra i olika musikgenre? Vem kan mest om rock, jazz, hiphop, pop eller reagge? Välj antingen att ha en inspelad musikquiz eller höj stämningen med en trubadur och livemusik.

Frågesport barn

Frågesport & quiz fungerar också bra till barn. Perfekt att göra en frågesport om exempelvis ett ämne barnen precis har lärt sig i skolan. Det skulle kunna vara ämnen som geografi, historia, djur och natur. En frågesport kan passa bra som aktivitet på barnkalaset eller en rolig familjeaktivitet. 

Då och nu frågesport

I en historisk quiz får du blandade frågor där vi tar er genom 1900-talet fram till idag. Vilka omvälvande händelser och skeenden formade samtiden, hur roade man sig på 30-talet, vad var tidstypiskt under 70-talet, vilken klädsel gällde på 80-talet och vad lyssnade man på under 90-talet?

Choklad, ost, vin eller öl-quiz?

Varför inte kombinera frågesport med ostprovning, chokladprovning eller ölprovning?


Chokladquiz.
Njut av olika typer av choklad samtidigt som du lär dig massor av spännande fakta. Vad kännetecknar fin choklad? Vilken blir din personliga favorit?

Ostquiz.
Smaka på olika spännande ostar från när och fjärran och lär dig häpnadsväckande och intressanta fakta om ost.

Vinquiz. Lär dig massor om vin samtidigt som du provsmakar flera underbara viner. I det avslutande blindtestet sätts smaklökarna verkligen på prov då det gäller att känna igen vinerna du provat tidigare.

Ölquiz. Lär dig skillnaderna mellan olika öltyper, hur de produceras, varför de smakar som de gör och låt smaklökarna inspireras.

Vem kan göra ett quiz?

Quiz passar lika bra för att få kollegorna att interagera med varandra som på möhippan, svensexan eller födelsedagskalaset. Det finns quiz och frågesport för privatpersoner, företag och grupper.


Hur många kan göra en quiz?

Det finns egentligen inga restriktioner för hur få eller hur många personer ni kan vara. På kurser.se hittar du quiz för allt från 4-400 personer eller fler. Våra arrangörer skräddarsyr ett quiz som passar just era önskemål.

Jämför aktiviteter