Filtrera efter
Sport & utmaning
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar
1
2
3
Annonser

Fler kategorier inom Sport & utmaning

Populära platser

Artiklar inom Sport & utmaning

Mer om sportaktiviteter

Att sporta är både nyttigt och roligt för både kropp och själ. I denna kategori  ”Sport” hittar du allt från  roliga femkamper med olika grenar till bollsporter, klättring och dykning med mera. Förutom att det är nyttigt att sporta och röra på sig, är det även väldigt roligt och bra för till exempel företag att göra saker ihop där man tävlar och spelar med varandra. Det är teambuildande och stärker grupper. Varför inte prova på klättring på nästa kick off?

Frisbeegolf

Frisbeegolf är en annorlunda och varierande sport. Golf med frisbee istället för boll helt enkelt. Denna sport är rolig och naturskön då ni spelar utomhus. Utmana dina kollegor på en rolig stund.

Frisbeegolf är en sport som spelas med en disc, en frisbee. Man spelar en bana fån början till slut med så få kast som möjligt. Banan består vanligtvis av 9 eller 18 hål. Man har klarat ett hål då man kastat sin frisbee i en korg, kallat kedjehål.

Det finns många paralleller till den traditionella golfen, men den skiljer sig också på många punkter. Den främsta är att en frisbee till skillnad från en golfboll ”lever” då den flyger. Frisbeen kan förändra sin flygbana på ett helt annat sätt än golfbollen.

Det ställs inte heller samma krav på underlaget vid frisbeegolf som vid vanlig golf. Underlaget får frisbeegolf varierar stort från kortklippt gräsmatta, till ängsmarke, naturskog och ibland även sten. Kan utövaren ta en bra stans är underlaget ofta tillräckligt bra för frisbeegolf.

Även kostnaderna skiljer sporterna åt. Frisbeegolf är en billig sport att utöva och det är även lätt att komma igång. Nästan alla frisbeegolfbanor i världen är gratis att spela på och en frisbee i världsklass kostar cirka hundra kronor. Enbart i Sverige finns det mer än 20,000 utövare, men färre än 500 har tävlingslicens.

Klättring

Att klättra är en aktivitet som passar de flesta. 

Klättring kan bedrivas såväl inomhus som utomhus. Grovt sett kan klättring kategoriseras i sportklättring, bouldering, traditionell klättring och alpinklättring. Klättringen kan även mer specifikt delas in dels efter underlaget man klättrar på, storleken på det man klättrar på och efter hur utrustningen används. I och med detta kan man efter underlag särskilja mellan inomhusklättring, klippklättring, snöklättring och så kallad mixad klättring, en blandning av klippa, is och snö.

Då man klättrar använder man en klätterhjälm som oftast är gjord i plast. Den är framtagen för att skydda klättraren mot fallande stenar, men även för att skydda klättraren vid ett eventuellt fall. För att vara godkänd att säljas i Eurpoa behöver den ha en CE-märkning.

Minigolf

Minigolf, även kallt bangolf, är en variant av golf. Minigolf spelas med en putter på små banor som kallas hål. En minigolfbana består av 18 hål, där ytan ofta är gjord av grön filt, för att efterlikna en green. Typiskt för hålen är olika typer av hinder samt en kopp i slutet där bollen ska hamna.

Minigolf är en trevlig aktivitet att ägna sig åt tillsammans med familjen eller med vänner. Det är socialt, spännande och roligt!

Sport för alla

Vad man än vill göra för sport aktivitet finns det ett bra urval att välja bland. Beroende på gruppen kan man anpassa sportaktiviteterna. Välj bland orientering, tennis, golf, dykning, sumo brottning, beachvolley... Hitta på en rolig sportaktivitet idag, varesig det är med företaget, vännerna eller familjen är sport ett säkert kort!

sport, sporta