Visa aktivitet.se som: Mobil

Dykning för grupper

Dykning - Aktivitet för företag och grupper

Dykning - Aktiviteten under vatten

Hur är det egentligen under ytan? Ta reda på det genom att prova på dykning! Att dyka är en spännande och annorlunda upplevelse, väl värd att testa. Ta med vänner eller kollegor på företaget och gör ett provdyk. Ett provdyk utförs oftast inomhus i pool. Du kasnke upptäcker gillar att dyka så pass mycket att du bestämmer dig för att ta dykcertifikat. Här nedan ser du olika dykaktiviteter, klicka på den som verkar intressant för läsa mer och komma i kontakt med arrangören. 

 
Visar 1-3 av 3 träffar
Sortera listan
Aktiviteter Längd Ort
Prova på dykning
Team Divers
1 dag
Stockholm
Tillsammans med en dykinstruktör får du pröva den underbara känslan att sväva fritt och att andas obehindrat under ytan med...
Snorkelsafari
Kullabergsguiderna
 
Mölle
Välkomna med på snorkelsafari! Att snorkla är både roligt och spännande. När ni snorklar hos oss är en guide alltid...
Scrambling
Kullabergsguiderna
3 timmar
Mölle
En rolig och spännande aktivitet är scrambling. På denna tur får ni prova olika modeller av nerfirning, snorkelsafari, klipphopp upp...
Visar 1-3 av 3 träffar
 

dykning, dyka

Mer om dykning

Dykning är en undervattensaktivitet där man med hjälp av någon slags andningsgas (luft, nitrox, trimix eller heliox) kan befinna sig under vattnet en längre tid. Det vanligaste är att man har med sig gasen i en eller två flaskor som bärs på ryggen under vattnet. Förr i tiden genomfördes dykning med hjälp av en dykarklocka. En dykarklocka var en form av instrument man använde för att dyka. Den kan jämföras med ett upp-och-nervänt glas som sänks ner i vatten. Det var 1539 som man för första gången dokumenterade sjösättningen av en dykarklocka i Italien.

Fridykning

En anna variant av dykning är fridykning. Detta sker genom att dykaren andas in luft ovanför vattenytan innan dykningen sker. Fridykning är en form av sportdykning men utan lufttuber eller andra andningshjälpmedel, ibland kallad snorkling. Utrustningen består av en dykmask (cyklop), snorkel, simfenor, våtdräkt och viktbälte om förhållandena så kräver. Det krävs inget certifikat eller utbildning för att utöva fridykning, dock finns det en del faror i fridykning och det är därför viktigt att känna till riskerna, eller gå en utbildning.

Dyka som aktivitet

Att dyka gör man bäst tillsammans med en instruktör, för att lära sig allt bra och under säkra former. Dykning är en rolig aktivitet som man till exempel kan göra med en kompis eller familjemedlem. Man kan också dyka ihop med företaget som en aktivitet vid en konferens eller kick off. Dykning är även en uppskattad aktivitet vid till exempel en möhippa eller svensexa. Då kan bruden eller brudgummen få göra ett prova på-dyk.