Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om geocaching - En modern skattjakt

Mer om geocaching

Kanske har du stött på någon som smyger omkring i din närmiljö och verkar leta efter något? Någon som lyfter på stenar, kollar runt en skylt eller känner i ett hål i marken? Detta kan vara en person som håller på med den globala skattjakten geocaching.

Med en aktivitet som geocaching kan ni stärka gruppen och öka samarbetsförmågan. Sök er runt i staden, lös ledtrådar, samla poäng och tävla mot varandra. Geocaching går att göra i både stadsmiljö och i naturen och är numera en populär aktivitet som passar alla. Oavsett om du är med familjen, vännerna eller kollegorna kommer geocachingen bli en succé. Beroende på gruppens förutsättningar kan ni anpassa i vilken miljö ni utför aktiviteten och sen är det bara köra igång.

Vad är geocaching?

Geocaching är en modern utomhusaktivitet styrd av GPS. Det går ut på att leta efter GPS-styrda skatter, så kallade cacher. Dessa cacher kan vara olika storlekar och former. Själva letandet i sig blir en upplevelse för hela gruppen och kan förbättra er samarbetsförmåga. Denna aktivitet är som en korsning mellan skattjakt och orientering och det är härligt utmanande. Skatterna är utlagda på internet med en koordinat som berättar var skatten är gömd. Du kan använda en GPS (till exempel i en smartphone) och sen är det bara att börja leta. 

Då cacherna brukar vara väl gömda kan det vara klurigt att hitta dem, oavsett om det är i skogen eller i storstan. En skatt kan vara exempelvis en PET-flaska, en matlåda eller annan form. Skatten ska innehålla en loggbok där ni ska skriva in allas namn. Ibland kan den även innehålla något mer, exempelvis mynt, och då är tanken att du ska byta ut den mot något annat. 

Hur går geocaching till?

Det finns många olika arrangörer som erbjuder geocaching. Uppdragen varierar stort och har ofta ett specifikt tema. Ofta är det flera uppdrag som ni ska klara på en förutbestämd tid och kan även tävla mot andra lag, exempelvis andra team på jobbet. Det kan även vara upplagt som ett rally där ni ska följa en bestämd väg och plocka poäng på olika stopp. En spännande tävling där ni också får lära känna er stad på ett nytt sätt. Genom att klara uppdrag och hitta skatter får ni poäng och flest poäng vinner!

Kom igång med geocaching

Om du vill testa på geocaching redan idag kan du registrera dig på nätet och sen är det bara att börja. Du får koordinater till en skatt och sen tar du dig ut. Förutom att det är roligt att göra tillsammans så får ni även motion och en härlig stund att socialisera. 

Jämför aktiviteter