Visa aktivitet.se som: Mobil

Teambuilding på distans - 6 aktiviteter som stärker gruppen!

Under pågående Coronapandemi uppger närmare hälften av alla som arbetar i Sverige att de har jobbat mer hemifrån för att minska smittspridningen*. I det distanserade läge vi befinner oss idag har olika kommunikationsplattformar blivit en nödvändighet för många människor, och tjänster som Google Hangouts och Zoom används flitigt för att hålla samhället igång.

Vi har på väldigt kort tid ställt om till att bedriva såväl utbildning som arbete på distans. Det är inte helt enkelt alla gånger. Inte minst när det kommer till gemensamma gruppaktiviteter som för bara några månader sedan var så självklara. Födelsedagsfiranden och after works sker i allt större grad digitalt och arbetsdagar spenderas snarare online än på fysiska kontor. Men hur påverkar det gemenskapen i arbetsgruppen?

Teambuilding och andra aktiviteter är en väldigt viktig del för arbetsklimatet, inte minst när ens kollegor plötsligt inte finns på armlängds avstånd. Vi har listat sex teambuilding –aktiviteter på distans som förhoppningsvis ska bibehålla och stärka gemenskapen när social distansering för tillfället är en nödvändighet.

Ta en fredagsöl och quiza med kollegorna! – Aktiviteter360

Många har kanske redan provat på fenomenet “digital AW” med kollegor – man får helt enkelt anpassa sig till situationen men för den skull behöver man inte gå miste fredagsölen med sina vänner. Aktiviteter360 har tagit konceptet vidare och anordnar AW med quiz. Samla dina vänner, dela in er i lag och och vässa kunskaperna inför utmanande och roliga frågor. Högst poäng vinner och många skratt utlovas!

Gör lärandet roligare! – Atlassian

Är du team leader och vill lyfta ett ämne för gruppen att lära sig mer om, men vet inte hur du ska gå tillväga? Med Learning Circle ges du mallar för att bena ut ämnen och strukturera processen steg för steg. Fundera ut ett ämne eller en utmaning som är kopplat till ert arbetsområde, följ stegen och lär er nya saker tillsammans!

Samarbeta och lös kluriga koder! – Aktiviteter360

Scenariot för aktiviteten Code Breaker är följande: ni är inlåsta i ett rum, ditsatta av en liga och ni måste nu samarbeta för att ta er ut. Har ni hört talas om Escape Room så känner ni säkert till själva upplägget. Tiden ni har på er är 60 minuter för att bevisa er oskyldiga och det krävs såväl en uttänkt taktik, tävlingsanda och ett slipat samarbete!

Ta dina och andras selfies till nya nivåer! – Buzzito LLC

Namnet på spelet, Selfie Games, ger en viss fingervisning om vad detta handlar om. Målet här är nämligen att ta en selfie, lägga till skisser och bildtexter och ladda upp. Sedan är det upp till era kollegor att gissa vilka skisser och texter de faktiskt la upp själva. Enkelt, roligt och det enda som behövs är antingen en smartphone, surfplatta eller dator. Bring your best selfie game!

Spela klassiska kortspel digitalt! – Playingcards.io

Längtar ni tillbaka till ljumma sommarkvällar i gott sällskap, ackompanjerat med eventuell god dryck och kortspel att underhålla er med under kvällen? Med Playingcards.io kan detta återigen bli verklighet – om än i mer digital form! Välj bland klassiska kortspel som “finns i sjön” eller “vändåtta” och börja spela! Se hur korten läggs live med synkroniserade rörelser och avreagera er i chatten om ni stöter på motgång. Närmare en fysisk spelkväll kan man knappast komma!

Genomför spännande uppdrag och samla poäng! – Aktiviteter360

Poängjakten 2.0 är en utmanande aktivitet där man ska genomföra så många uppdrag som möjligt i grupp. Utgå från era egna utomhusmiljöer och samla så mycket poäng ni kan på tid. Introduktion ges först i videosamtal följt av indelning av grupper. Sedan är det bara att ge sig ut och tillsammans ta sig an uppdrag kring teman såsom mat & dryck, sport, hjärngympa eller resor. Räkna med cirka 90 minuter av fartfyllt äventyr!

Bonus: Appar för Slack

Om ni använder kommunikationsverktyget Slack på ert företag finns en hel del tillägg som kan användas för att göra kommunikationen mellan medarbetare lite roligare. Utöver möjligheten att svara med humoristiska giphys går det exempelvis att slumpgenerera snabba “ice breakers” om samtalet går trögt eller skapa enklare omröstningar om vilken favoritkaraktär man har i de senaste Netflix –seriena. Eller varför inte spela en omgång pingis direkt i Slack för att hålla nere eventuell sportslig abstinens?

Till aktiviteter inom Uppdrag & Rollspel

Att arbeta på distans kan vara utmanade och man kan lätt känna sig ensam, isolerad eller sakna support i det dagliga arbetet. Då kan dessa tips vara ett perfekt tillfälle att påminna sig själv om vilka fantastiska medarbetare man faktiskt arbetar med! Vilken aktivitet väljer du?

*Källa: TietoEVRY

Senast uppdaterad: 25 sep 2020

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information