Visar 1-20 av 59 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-20 av 59 träffar
1
2
3

Matlagningsaktiviteter för grupper och företag

Aktiviteter inom matlagning innebär att du lagar mat tillsammans i slutet eller öppet sällskap. Den mat som lagas kan vara inspirerad från olika delar i världen. Utöver det italienska, franska och asiatiska köket finns massor av olika kulturer att hämta recept ifrån. Det viktigaste är inte vilket typ av kök maten kommer ifrån utan att den lagas tillsammans.

Med ett glas vin i den ena handen och en stekspade i den andra förbereds kvällens måltid. Alla i gruppen bidrar med sin del i matlagningen och när maten står på bordet väntas förhoppningsvis goda betyg och lovande kommentarer från dina bordsgäster. Efteråt tar du med dig nyvunna matlagningskunskaper, roliga minnen och kanske ett och annat recept.

Italiensk matlagning

En lyckad kväll med mat och dryck i italiensk stil handlar inte om att slaviskt följa instruktionerna i receptboken. Italiensk matlagning handlar mycket om att samtal om maten och ha kul på vägen. När maten sedan serveras på bordet fortsätter de livliga diskussionerna och maten kan avnjutas i gott sällskap.

Slappna av, göra det enkelt och behandla inte köket som enbart din borg. Det italienska köket är den del av huset som är i centrum för kvällen. Den italienska maten kommer att fungera som bränsle till den livliga debatt, skratt och kanske tårar som framträder under kvällen. Detta är i huvudsak underhållningen med italiensk matlagning.

Fransk matlagning

Det franska köket anses vara ett av världens bästa kök och har utvecklats under många hundra år av social och politisk förändring. Förr i tiden, under medeltiden, var starka kryddor typiskt för fransk matlagning. Men efter franska revolutionen minskade användandet av starka kryddor och idag speglas fransk matlagning mer av varierande örter och förstaklassiga matlagningsmetoder. De franska maträtterna och den franska matlagningen varierar från region till region. Självklart är ost och vin en viktig del i fransk matlagning. Fransk mat anses vara den godaste maten av många världen över och i Sverige hittar du inspiration till fransk matlagning i matlagningsprogram på TV, på restauranger, i receptböcker och i mataffären.    

Asiatisk matlagning

Idag kanske många förknippar asiatisk mat med färdiglagad mat eller snabbmat. Kinesiska, japanska, koreanska och thailändska restauranger har blivit ett självklara val när vi ska gå ut och äta. Men hur du verkligen upplever den asiatiska maten är genom att damma av den gamla wok-pannan och laga maten själv. Att laga asiatisk mat tillsammans är att ett ypperligt tillfälle för att byta kunskaper om hur maten ska kryddas, tillredas och serveras. Det finns många olika asiatiska maträtter att välja mellan. Det är bara att experimentera sig fram till favoriträtterna - från heta thailändska gryträtter till konstnärligt arrangerad japansk sushi. Med hjälp av kryddor från närmaste livsmedelsbutik kan du och dina vänner förvandla den enklaste grönsaksrätten till en festmat.


Röster från tidigare matlagningsdeltagare

”Vi hade verkligen jättekul när vi tillbringade hela kvällen i köket. Resultat överträffade allas förväntan. Vi lagade anka med panang-curry, chili och limeblad. ”

”Ett stort tack till kocken som höll ihop den något förvirrade gruppen. Jag tror att alla vi lärde oss något nytt om matlagning. Förutom att smaka på en massa goda maträtter fick vi veta vilket typ av vin som passar bäst till olika smakerna. ”

”Matlagningen som teambuildingsaktivitet stärkte verkligen gruppen. Alla strävade mot samma mål och gruppens engagemang var på topp. Man lärde sig något nytt om varje person, som till exempel att Mattias aldrig tidigare har kryddat maten med något annat än salt och peppar.”

Matlagningsaktiviteter på de största orterna

Matlagningsaktivitet i Stockholm
Matlagningsaktivitet i Göteborg
Matlagningsaktivitet i Malmö 
 

Aktiv Matlagning

Aktiv matlagning är en trevlig aktivitet. Att aktivt laga mat tillsammans med varandra är en mycket uppskattad matlagningsaktivitet. Det handlar om att umgås i köket, lära sig nya färdigheter och avmjuta det ni har lagat när allt är klart. Matlagning är en perfekt aktivitet  där man kan mötas i en avslappnad och trevlig miljö. Man kan umgås med kunder eller kollegor och njuta av god mat och dryck. Alla vara med och dra sitt strå till stacken. Det blir som teambuilding med goda smaker!

En social aktivitet

Vid restaurangbesök blir umgänget oftast ganska begränsat då man pratar mest med dem som sitter närmast en själv. Vid aktiv matlagning minglar man runt och får chans att prata med flera personer och dela matlagningen med dem. Akativiteten passar alla personer och alla årstider. Laga mat med betoning på säsongen och råvarorna som erbjuds då. Ni lagar god, förstklassig mat tillsammans samtidigt som ni deltar i ett trevligt socialt event.

Med i köket är en eller flera erfarna kockar som guidar er och hjälper er få ut så mycket som möjligt av er aktivitet. Mycket handlar om samarbete, social närvaro och att ha riktigt roligt och lära sig nya saker.

Aktiv matlagning är en aktivitet som passar sig väldigt bra vid olika tillfällen som till exempel kick off, företagsfest, konferens och mycket mer.
 

Home cooking

Home cooking är något som blivit mer och mer populärt. Det innebär att det kommer hem en professionell kock till er och lagar mat till er på plats. Med home cooking kan ni själva koncentrera er på era gäster och få härlig mat tillagad och serverad på plats.

Arrangörer som håller i olika matlagningsaktiviteter är ofta öpnna för att erbjuda home cooking. Tillsammans med arrangören kan man komma fram till ett upplägg som passar för er tillställning. Antingen kan kocken laga all mat till er eller så kan ni delta under ledning av kocken. Kanske kocken kan hålla en liten demonstration och presentation under tillagningen eller vid serveringen?

Home cooking för företag och privata sällskap

Home cooking passar bra för både företag och privata tillställningar. För företag kan det vara trevligt om man har ett kök på kontoret där kocken kan tillaga god mat till er kick off eller ert kundevent. Vid privata tillställningar kan det vara passande att njuta av att någon annan lagar maten, till exempel under en studentskiva eller födelsedagsfest.

Tillsammans med kocken kommer ni fram till en meny. Kocken tar med sig de redskap och råvaror som behövs

Hur uppläggen ser ut kan variera, det är något man får komma fram till tillsammans med arrangören. Ett exempel på en arrangör som hyr ut stjärnkockar är Rent a Chef.

Jämför aktiviteter
Rent a Chef
Prova på Home Cooking

Rent a Chef är Sveriges största företag som hyr ut professionella kockar. Hos Rent a Chef kan ni laga mat tillsammans, gå på en vinprovning eller prova på det mycket populära konceptet Home Cooking. Home Cooking passar bra för både företag och privatpersoner.

Läs mer