Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Mer om Mordgåtor

Ska du bjuda hem flera personer på middag och oroar dig över att de inte ska ha något att prata om? Vill du att ditt arbetsteam ska bli tight sammansvetsat? Eller vill du hitta på något extra spännande i helgen, där du får mingla med nya människor och använda hjärnmusklerna? Vi har aktiviteten för just dig – Mordgåtor och mysterium.

Hur går det till att lösa en mordgåta?

Att leka med döden tar sig här ett nytt uttryck, där du genom rollspel och uppdrag får uppleva en kväll fylld med spänning och adrenalin, utan att någon skadas på riktigt. Ett mord har skett, eller sker i början av kvällen, och det är sedan er uppgift att ta reda på vad som har hänt och sätta dit den skyldiga. De flesta aktiviteter börjar med att alla deltagare blir tilldelade en karaktär, vilka alla bär på sina egna uppgifter, ledtrådar, drömmar och hemligheter. Det gäller att läsa på om din karaktär för att kunna leva dig in i rollen, och genomförs mordmysteriet med god framförhållning kan det även rekommenderas att du klär dig i enlighet med temat och karaktärens stil för att öka inlevelsen. Just teman på denna aktivitet finns det nämligen massvis av. Mordgåtan kan utspela sig på en Great Gatsby fest, en ridklubb, i Hollywood bland kändiseliten, på en båt eller en teater för att nämna några av de platser som våra aktiviteter på siten erbjuder. Du kan välja vad som passar just dig och dina vänner, kollegor eller familj bäst.

Dessa mordgåtor kommer i många olika former, men gemensamt för alla är spänningen som sprids i rummet bland deltagarna i jakten på mördaren! Utöver att välja temat för hur mordgåtan utspelar sig, så kan du även välja var du vill uppleva denna aktivitet.

Få ett mordmysterium levererat hem till dörren

Vill du prova på en spänningsfylld kväll men hålla dig på trygga hemmaplan och spara lite pengar? Du kan enkelt beställa hem en box fylld med allt ni kan tänkas behöva under kvällen så som karaktärsbeskrivningar, ledtrådar, rekvisita och såklart lösningen. Ett friare alternativ, där ansvaret ligger på er att nå fram till mordgåtans lösning.

Lös mordet på kontoret

Är ni ett större sällskap som tillsammans vill utveckla er samarbetsförmåga och framförallt uppleva en nervkittlande kväll? Många mordgåte-leverantörer kan ordna så att ni kan genomföra aktiviteten på kontoret eller en restaurang i närheten, där hela gänget får plats. Här följer det ofta med en aktivitetsledare som delar ut informationen samt ser till att utredningen leds i rätt riktning.

Lev dig in i mordmysteriet på ett slott

För att få en helhetsupplevelse utan like, kan du vända dig till en av de mordgåte-leverantörer som samarbetar med slott och herrgårdar runt om i landet. Där får du tillsammans med de andra deltagarna utreda mord på historiska platser, fulla med detaljer och dekorationer som bidrar till gåtans mystik.

Du får träna både ditt skådespeleri, improvisationsförmågan, kreativiteten och inte minst skrattmuskeln när du löser mordgåtor och mysterium. En annan fördel med denna typ av underhållning är dess krav på att deltagarna minglar med varandra. Det blir annars svårt att få fram nya ledtrådar och uppgifter som kan leda er i rätt riktning mot lösningen. Det är alltså ett perfekt sätt att få större grupper att lära känna varandra!

Jämför aktiviteter
Mordmysterium
Deckargåta med middag

Upplev en kväll i sann deckaranda tillsammans med dina vänner eller arbetskamrater samtidigt som ni äter en god middag. Alla deltagare får en roll med sina egna ledtrådar och uppdrag som ska utföras under middagen. Vem är mördaren? Vem kan man lita på?

Vi erbjuder mordmysterium över hela Sverige med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är ett nytt spännande koncept att lösa ett mordmysterium genom diskussion och improvisation.

Läs mer