Filtrera efter
Kreativt skapande
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar
1
2
3
Annonser

Populära platser

Artiklar inom Kreativt skapande

Reportage inom Kreativt skapande

Kreativa aktiviteter - dreja tillsammans

Mer om kreativa aktiviteter

Att slappna av och låta kreativiteten ta över och flöda är en rolig och avstressande aktivitet. I dag är människor väldigt stressade och upp i varv, därför är det bra att slappna av och göra något kreativt med med händerna och öppna kreativiteten.

Kreativa aktiviteter passar bra för till exempel företag. Samla företaget efter jobbet eller vid kick offen och var kreativa ihop. Till exempel kan ni måla keramik. Kanske nya muggar till fikarummet? Man kan även passa på att göra något kreativt på svensexan eller möhippan. Varför inte låta bruden prova på att dreja?

Olika hantverk

Ett hantverk är ett produktionssätt som utförs för hand. Hantverk kan vara till exempel smide, täljning, broderi, knyppling, stickning, tovning, virkning, vävning med mera. Förr i tiden ägnade sig man mycket åt hantverk då det inte fanns så stor tillgång till färdiga produkter att köpa. Det var vanligt att man gjorde det mesta själv, i form av egna möbler, man sydde sina kläder och täljde vapen. Idag är hantverk mer en fritidssyssla, men naturligtvis finns det även yrkesutövande hantverkare som erbjuder bruksföremål och prydnadsföremål till försäljning.

Att prova på ett hantverk är roligt, lärorikt och utmanande!

Drejning till ert företagsevent

Drejning är en teknik där man formar lera till föremål som krukor, vaser, fat, skålar och tallrikar. En lerklump placeras på en drejskiva som roterar och snurrar. När man trycker med händer och fingara i leran formas den till olika former, beroende på vad man vill göra och hur man använder händerna. En yrkesman som drejar kallas keramiker eller krukmakare. De äldsta drejskivorna uppfanns runt 3000 f kr. i det antika Egypten.

Måla fina tavlor tillsammans

Lär er måla vackra tavlor tillsammans. Det är en avkopplande och trevlig aktivitet för dig och dina kollegor. Passar perfekt till er kick off eller företagsevent. När ni är klara har ni vackra målningar att ta med er hem som ett minne. Det finns aktiviteter där ni får lära er måla med akvarell, akryl, olja och fler tekniker.

Smyckestillverkning till möhippan eller svensexan

Skapa något att ge bort eller som du själv kan bära. Smyckestillverkning passar bra till möhippa, svensexa, kompisgänget eller företagseventet. Skapa tillexempel smycken till bruden eller brudgummen som kan bäras på bröllopet, eller till er som grupp att bära. Ni kan tillverka örhängen, armband, ringar eller halsband som blir ett fint minne men också är användbart och kan användas vid många olika tillfällen. Uppskattad och fin gåva!

När du har hittat en aktivitet som passar er kan du kontakta arrangören genom att skicka en intresseanmälan, arrangören återkommer med mer information och prisuppgifter om aktiviteten.