Visa aktivitet.se som: Mobil

Tips till dig som ska planera er teambuildingaktivitet

Letar du efter aktiviteter till er teambuilding? Här får du tips om populära aktiviteter som passar perfekt som teambuilding och stärker gruppens samarbetsförmåga och vi-känsla.

Teambuilding för ditt företag

Teambuilding är en form av lärande genom upplevelser, till exempel olika aktiviteter och övningar, som syftar till att sammansvetsa och öka samhörigheten mellan en grupp människor. Egentligen kan vad som helst där man gör något tillsammans, aktiviteter eller praktiska övningar, vara teambuilding. Ofta har man teambuilding inom ett arbetslag så att samarbetet och det sociala samspelet ska fungera bättre. I ett företag är det viktigt att samarbetet och lagandan fungerar och är bra, så att de anställda trivs och kan prestera sitt bästa. Teambuilding är ett viktigt inslag på en arbetsplats för att förbättra kommunikationen och förståelsen för varandra. 

Teambuilding för allas välbefinnande

Teambuilding är en viktig del i ett företag eller organisation där man är fler individer som jobbar tillsammans. Att stärka banden mellan chefer och kollegor är ett bra sätt att lära känna varandra och lära sig att jobba ihop vilket främjar arbetet i sig och även atmosfären på arbetsplatsen.

Aktiviteter för teambuilding kan variera. Om man själv vill ordna sin teambuilding är en bra idé att försöka göra något som de flesta deltagarna i teambuildingen inte gjort förut. Att dela upplevelsen av något helt nytt tillsammans under teambuilding gör att man får något gemensamt att dela och minnas ihop. Vill man ha hjälp med sin teambuilding erbjuder många aktivitetsarrangörer färdiga paket som fokuserar på teambuilding, med roliga aktiviteter och nyttiga övningar.

Teambuilding aktiviteter

Som sagt kan man göra allt möjligt på sin teambuilding. Några roliga teambuilding aktiviteter kan till exempel vara att åka gokart, laga mat tillsammans i olika lag med en personlig kock eller varför inte delta i en femkamp och utmana varandra? Vill man ta hjälp av ett aktivitetsföretag som arrangerar specialgjorda lekar och uppdrag med fokus på teambuilding, kan man kombinera teambuildingen med ett uppdrag och sedan avsluta med en middag då man kan prata om dagens upplevelser och övningar.

Något som brukar vara en populär programpunkt vid teambuilding är olika stadsuppdrag. Då delas man upp i lag som sedan utforskar och utför olika uppdrag runt om i en stad. Att ägna sig åt lerduveskytte vid teambuilding brukar också vara populärt. Även femkamp vid teambuilding och rollspel som till exempel en mordgåta där alla spelar olika roller och försöker lösa ett mord över en middag, kan vara roliga aktiviteter vid teambuilding. Även att ha matlagning som teambuilding aktivitet brukar vara väldigt uppskattat!

Teambuilding vid konferens

När man har konferens är arbetet i fokus. Då är det även viktigt att kunna koppla av tillsammans med jämna mellanrum, och en konferens är ett ypperligt tillfälle att ägna sig åt teambuilding. Många konferensarrangörer kan även erbjuda bra och roliga teambuilding aktiviteter. Ett populärt och ganska enkelt sätt brukar vara att njuta tillsammans på ett spa och där kunna prata och lära känna varandra utanför sina arbetsroller.


Tips på aktiviteter

RIB för företag

Geocaching

Stadsvandring

Företagssegling

Escape Room

Frågesport & quiz

Teambuilding vid kickoff

Vid en kickoff är det perfekt att kombinera teambuilding med den festliga kickoff-stämningen. Vid en kickoff kanske man vill göra något extra. Då kan man till exempel prova på att skjuta lerduveskytte ihop, man kan klättra och lära sig säkra sin kollega eller så kan man ha roliga femkamper eller kanske spela någon lagsport som frisbeegolf. Att prova på teambuilding aktiviteter och göra något tillsammans stärker banden mellan kollegorna.

Senast uppdaterad: 17 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-20

Aktiviteter för två

Vill du ha tips på aktiviteter att göra för två personer? Få alla tips på aktiviteter för olika parkonstellationer som kärlekspar, kompisar eller barn och förälder. Lär mer och inspireras!

Tags: Tips
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-17

Vinteraktiviteter

På vintern är det lätt att glömma bort att vara aktiv. Det är kallt, mörkt och för många upplevs denna period som jobbig och tråkig. Se alla våra tips på aktiviteter för vintern!

Tags: Tips
Läs mer
Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information