Ölprovning

Historia, ursprung, smak och doft. En ölprovning är en trevlig, välsmakande och social tillställning. En ölprovning passar bra som företagsaktivitet eller som aktivitet vid en svensexa och möhippa. Få chansen att fördjupa era kunskaper om en av världens populäraste drycker.
Filtrera efter
Ölprovning
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar
Annonser

Populära platser

Lär dig mer om öl genom att gå på en ölprovning tillsammans med vänner eller kollegor. Öl har producerats i ungefär 7 000 år och är den absolut kändaste alkoholdrycken såväl som en av de äldsta. Idag bryggs öl över hela världen, där Kina är en av de största producenterna. Det finns många olika öltyper som veteöl, ale, lager, porter och suröl. Vid en ölprovning får du och ditt sällskap lära er om ölens historia och ursprung, om olika sorter och om smak och doft. Lär er hur framställningen och produktionen går till. Det finns mycket nytt att upptäcka vid en ölprovning.

En ölprovning passar alla. Både hipster-farsan som älskar allt om suröl, som till nybörjaren som inte kan skilja mellan lager och stout. En ölprovning är för alla som vill bredda kunskaperna och smaka på olika ölsorter.

Ölprovning för företag

En ölprovning för företag, som en teambuilding- eller kick-off-aktivitet passar bra vid flera tillfällen och brukar vara mycket uppskattat och omtyckt. Det brukar vara en avslappnad och trevlig tillställning. Att göra något trevligt tillsammans utanför jobbet är bra för gruppen. Varför inte planera in nästa after work på en ölprovning? Det är inte heller helt fel tänkt att bjuda in kunder till en ölprovning. Det kan vara ett mer avslappnat tillfälle att lära känna varandra för bättre framtida samarbete.

Ölprovning vid möhippa eller svensexa

En ölprovning passar bra som aktivitet vid en svensexa eller en möhippa. Många gånger är det inte en aktivitet man direkt tänker på, men en ölprovning är oftast en väldigt uppskattad och omtyckt aktivitet vid en svensexa eller möhippa. En tanke är att avrunda en middag med en ölprovning eller ha en ölprovning som start på kvällen.

Hur en ölprovning går till varierar från arrangör till arrangör, ofta kan man även tillsammans med arrangören komma överens om hur ölprovningen kan vara upplagd. Till exempel kan man prova öl från ett specifikt land eller ett specifikt område. Det som är samma för alla ölprovningar är dock att man tillsammans provar ett antal olika öl. Det kan vara mörka, ljusa, över- eller underjästa.

Ölprovning med vänner

Varför inte bjuda in dina nära och kära på en ölprovning? Det är ett roligt sätt att träffas och ha en härlig stund i dryckens anda. Det kan vara fotbollslaget, dartteamet eller det gamla studentgänget som kan samlas. Har ni något favoritmärke eller någon favoritölsort är det bara att säga till arrangören så fixar dem en skräddarsydd ölprovning som passar just ert gäng.

» Ölprovning Stockholm
» Ölprovning Göteborg