Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om Fiske för grupper och företag

Fiske är ursprungligen ett sätt för oss människor att skaffa föda. Nuförtiden utövas dock oftast fiske som en sport eller en fritidsysselsättning av privatpersoner. Förr i tiden använde man enkla redskap som nät, ljuster och krok för att fånga fisk. Moderna fiskeredskap är avancerade med ett stort urval av spön, rullar, flytringar, flugor och ekolod. Du kan även fiska andra djur i vattnet med fiske, exempelvis skaldjur som kräftor och ostron. En populär fiskeaktivitet i Sverige är till exempel kräftfiske där man läggar ut burar metade med fisk.

Havsfiske

På större fartyg och båtar ute till havs kan du uppleva havsfiske. Oftast är betydelsen av havsfiske att man använder speciella redskap som trålen för att få så stor fångst som möjligt. Under en aktivitet i havsfiske får du uppleva riktigt fiske i vacker omgivning.

Ostron och kräftfiske

När du fiskar kräftor kombineras detta oftast med andra aktiviteter som att grilla över öppen brasa. Då kräftan är aktiv för att leta föda under kvälls och nattetid är det bäst att lägga ut burarna då. Kräftfiske äger rum i augusti och är en gammal svensk tradition som många utövar. Ostronfiske är en relativt ovanlig aktivitet i Sverige. Aktiviteten är dock värd att prova då inget smakar så gott som egenfiskade ostron med ett glas champagne.

Fisketurer

Den vanligaste aktiviteten är att åka på en fisketur tillsammans med en van fiskare som instruktör. Att få fisk är inte alltid det väsentliga, ibland räcker det med att befinna dig i vackra omgivningar och känna ro som aktivitet. Fisketurer passar för såväl företag som privatpersoner och kan med fördel kombineras med exempelvis ribturer, bastubad eller en god middag.

Mer info om fiske

Är du intresserad av laxfiske i överväldigande natur? Behöver du lite guidning för att hitta rätt fiskeplats? Våra samarbetspartners är experter inom området och har mångårig erfarenhet av såväl flugfiske som traditionellt spinnfiske. Klicka på den fiskeaktivitet som du tycker ser intressant ut för att få mer information om innehåll, plats och pris. Då kan du även skicka en intresseanmälan för att få mer information eller för att be arrangören att kontakta dig.

Kommentar från person som varit på fisketur

"Min kompis kära flickvän gav honom ett presentkort på en guidad fisketur i stockholms skärgård för ett år sedan. Till min fördel var presentkortet för tre personer och jag blev medbjuden. Vi kom till båten vid halv sju på morgonen och blev väl emottagna av en erfaren sportfiskare som tog oss ut till hans bästa fiskevatten. Vi fick stora gäddor och även en öring (som dock släppte precis invid båten). Det var riktigt kul, lärorikt och lyxigt att vara på en guidad fisketur."

fiske, fiska

Jämför aktiviteter
Catch & Relax
Fiska och njut!

Fiskeäventyr med Catch & Relax blir ett minne för livet. Upplev härligt fiske och vacker natur tillsammans med dina vänner eller kollegor. Tillsammans med vana fiskeguider och bra utrustning kommer ni få en upplevelse som ni sent glömmer!

Läs mer