Filtrera efter
Klättring
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Klättring

Populära platser

Mer om klättring

Begreppet klättring innefattar många olika grenar och klättringstyper. Som aktivitet använder vi dock bara begreppet klättring som ett samlingsnamn för aktiviteter som familjeklättring, prova på klättring och klippklättring. Att klättra är en friluftsaktivitet där det även kan ingå vandring och hajking. Aktiviteten är vanlig inomhus med artificiella klätterväggar där du med hjälp av en instruktör lär dig klätterteknik. Att klättra på inomhusväggar är även populärt som företagsaktivitet, möhippa, svensexa eller födelsedagsfirande.

Vilka olika klättringsaktiviteter finns det?

Det finns ett flertal olika sorters klättring: ledklättring, klippklättring, isklättring, topprepsklättring, bouldering, expeditionsklättring, alpin klättring etc. Dessa kan utföras i olika miljöer såsom berg, isväggar, frusna vattenfall, väggar inomhus, på klippor med mera. 

Vem kan utföra en aktivitet i klättring? 

Det krävs inget mer av dig än ett intresse av att testa på klättring som aktivitet. Däremot kan det ibland krävas vissa förkunskaper för att få gå en fortsättningskurs, till exempel att du testat klättring någon gång tidigare. Den enda egenskap som kanske inte passar med klättring är höjdrädsla eftersom aktiviteten utförs på högre höjder. 

En fördel med att börja klättra är att du förbättrar smidighet och styrka samtidigt som teknik och mentalitet, under tiden som du utmanar dig själv. Aktiviteten passar även bra för dig som vill klättra tillsammans med andra, som familj, vänner eller kollegor. Det är ett enkelt och roligt sätt att umgås samtidigt som ni tränar er både fysiskt och mentalt. Om du hellre vill gå själv för att träffa nya människor så finns det gruppträningar och fria pass som kan passa bättre. 

Prova på klättring

Att prova på klättring är för den som vill börja träna och samtidigt skaffa sig ett nytt och spännande intresse. Klättringen utförs inomhus på en klättervägg där en instruktör ger dig handledning. Att prova på klättring kan bana väg för ett framtida fortsatt intresse och eventuellt avancemang till att börja klättra utomhus.

Familjeklättring

Ta chansen att göra en rolig aktivitet med familjen. Barn och föräldrar kan tillsammans klättra och ha kul på en klätteraktivitet. Träna tillsammans i en aktivitet som både är fysiskt utmanande och spännande för hela familjen.

Klippklättring

Aktiviteten klippklättring är också känd under namnet friklättring. Klippklättring är en gren där du med hjälp av säkringar och rep tar dig upp för en brant klippa. Ofta erbjuder arrangörer av klippklättring övernattning och vandring i samband med klättringen. Detta är för att de ultimata klipporna ofta inte ligger stadsnära.

Är du intresserad av flera klättringsupplevelser?

Vi på aktivitet.se står även bakom systersiten kurser.se där du kan hitta ett stort utbud av fritidskurser, bland annat i olika typer av klättring. Genom att klicka på länken nedan kan du hitta ännu fler klättringsalternativ i form av aktiviteter eller kurser. Hitta något som passar dig, din familj, dina vänner och kollegor! 

» Klättring på kurser.se