Filtrera efter
Bollsporter
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Bollsporter

Mer om bollsport

Bollsport är en sport som spelas med boll eller puck. Ibland även andra redskap så som till exempel klubbor och racket. De flesta bollsporter är lagsporter där fotboll är den bollsport som är mest känd i världen.

Bollsporter har specifika regler och går vanligtvis ut på att göra fler mål eller poäng än motståndarna/motståndaren. Beroende på vilken bollsport det gäller används olika kroppsdelar eller redskap för att förflytta bollen/pucken.

Tennis

Tennis är,ursprungligen, en engelsk racketsport som spelas på en rektangulär bana. Från början spelades sporten utomhus och senare även inomhus. Man kan antingen spela tennis 1 mot 1 (singel) eller 2 mot 2 (dubbel). Spelet uppfanns 1873 av den brittiska majoren Walter Clopton Wingfield.

Tennis blev fort populärt och fick under 1880-talet stor spridning, främst bland den engelsktalande världen. De första ,ästerskapen i Wimbledon spelades redan 1877. Wimbledon räknas idag som den främsta av de fyra årliga Grand Slam-turneringarna, som utöver Wimbledon omfattar Australiska öppna, Franska öppna och US Open. Tennis kom med i det olympiska programmet 1896. Spelets regler fick sin form redan på 1870-talet och befästes 1924. Sedan dess har endast mindre ändringar gjorts gällande reglerna.

Beachvolley

Beachvolley är en typ av volleyboll som spelas på sand. I beachvolleyboll är man två spelare i varje lag, till skillnad från vanlig volleyboll då man är fler. För att kompensera möjligheten att täcka upp hela planen som är mindre vid beachvolley, spelas beachvolleyboll med en avsevärt långsammare boll och på en lite mindre spelplan än traditionell volleyboll. Det finns även begränsande regler för precisionsslag för att göra det svårare att placera bollen utom räckhåll för motståndarna.

Beachvolleyboll blev en olympisk sport 1996 men har spelats längre än så. Varje sommar spelas en landsomfattande tour (Swedish Beach Tour) för landets bästa spelare. Under sommaren är det också vanligt att kompisgäng samlas på stränder eller beachvolleyplaner och spelar och umgås. Beachvolley är en rolig aktivitet som även passar bra att utöva med företaget och kollegorna.

beachvolley