Visa aktivitet.se som: Mobil
Ett roligt företagsevent

Företagsevent – tips och idéer för ett lyckat arrangemang 

För att få till ett minnesvärt företagsevent kan det vara värt att planera in aktiviteter, föreläsare eller andra upplevelser. Här får du förslag på några av våra mest populära kategorier med aktiviteter som brukar vara uppskattade vid ett företagsevent.

Ett företagsevent är ett specialarrangemang som ofta är ett led i en intern eller extern marknadsföring. Ett företagsevent kan fungera som en överföring av värderingar och idéer, för att påverka deltagarnas intresse och öka deras kunskap och förståelse för till exempel ett företags eller en organisations framtidsplaner eller nya satsningar. Ett företagsevent är alltid en trevlig och uppskattad tillställning. Företagseventet blir även mer minnesvärt och roligt om man kompletterar med olika roliga aktiviteter!

Aktiviteter vid företagsevent

Företagseventet sker ofta med stämningshöjande inslag i form av underhållning och catering av mat och dryck. Ett internt företagsevent avslutas ofta med mingel och kanske dans, olika aktiviteter kan även vara ett trevligt inslag. Att ha någon rolig aktivitet vid ett företagsevent höjer stämningen på eventet och gör det ännu roligare för deltagarna. Genom att göra olika aktiviteter tillsammans blir stämningen uppsluppen och positiv.

Man kan antingen försöka välja en aktivitet som är lite mer ovanlig som inte så många provat på förut. Att tillsammans prova på något nytt stärker banden mellan de deltagande och ger starka minnen. Till exempel att flyga helikopter. Man kan även välja en aktivitet som är mer socialt inriktad till exempel en vinprovning, där man kan diskutera smaker och upplevelser med varandra. Att utmana varandra och tävla, antingen man mot man, eller i lag brukar också vara mycket populärt och roligt. Ha en rolig tävling på ert företagsevent! Kanske utmana varandra i matlagning, tävla med varandra i frågesport, dansa med företaget eller prova lerduveskytte?

Företagsevent – vad är det?

Som nämndes i början kan ett företagsevent vara en tillställning där man överför företagets idéer för att öka de deltagandes kunskap om framtidsplaner och nya satsningar med mera. Men företagsevent som uttryck används ganska brett och är ett ganska nytt ord. Det som ändå är kärnan i uttrycket företagsevent är att det är ett arrangemang eller en tillställning som ett företag har hand om.

Företagsevent kan vara riktade mot antingen anställda eller kunder. En firmafest är inriktad mot de anställda och är en fest då man firar något, kanske julen eller att man nått sina mål på företaget. En kickoff är även den inriktad mot de som jobbar på företaget och är ofta ett event då man sparkar igång arbetet efter semestern. Ett företagsevent kan vara många olika saker, men något som passar alla olika typer är att göra roliga aktiviteter tillsammans!

Att tänka på när du planerar ett företagsevent:

  • Var ute i god tid med planeringen. Var ska ert företagsevent hållas, vem bokar aktiviteter och underhållning?
  • Vem riktar sig ert företagsevent till? Kunder eller anställda?
  • Vad vill ni uppnå med ert företagsevent? Informera om nya idéer eller stärka företaget
  • Vilken typ av aktiviteter passar på ert företagsevent? Inomhus- eller utomhusaktiviteter? Lugnt eller fartfyllt?

» Företagsevent i Stockholm
» Företagsevent i Göteborg
» Företagsevent i Malmö

Visa alla aktiviteter

Senast uppdaterad: 11 jul 2019

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information