Företagsevent – tips och idéer för ett lyckat arrangemang 

För att få till ett minnesvärt företagsevent kan det vara värt att planera in aktiviteter, föreläsare eller andra upplevelser. Här samlar vi tips på de populäraste aktiviteter för just företagsevent.

Ett roligt företagsevent

För att få till ett minnesvärt företagsevent kan det vara värt att planera in aktiviteter, föreläsare eller andra upplevelser. Här får du förslag på några av våra mest populära kategorier med aktiviteter som brukar vara uppskattade vid ett företagsevent.

Ett företagsevent är ett specialarrangemang som ofta är ett led i en intern eller extern marknadsföring. Ett företagsevent kan fungera som en överföring av värderingar och idéer, för att påverka deltagarnas intresse och öka deras kunskap och förståelse för till exempel ett företags eller en organisations framtidsplaner eller nya satsningar. Ett företagsevent är alltid en trevlig och uppskattad tillställning. Företagseventet blir även mer minnesvärt och roligt om man kompletterar med olika roliga aktiviteter!


Aktiviteter vid företagsevent

Företagseventet sker ofta med stämningshöjande inslag i form av underhållning och catering av mat och dryck. Ett internt företagsevent avslutas ofta med mingel och kanske dans, olika aktiviteter kan även vara ett trevligt inslag. Att ha någon rolig aktivitet vid ett företagsevent höjer stämningen på eventet och gör det ännu roligare för deltagarna. Att göra olika aktiviteter tillsammans kan vara en stor stämningshöjare som ger deltagarna en avslappnad och positiv upplevelse.

Ett roligt alternativ är att försöka välja en aktivitet som är lite mer ovanlig, som många inte testat förut – till exempel att flyga helikopter. Att tillsammans prova på något nytt stärker banden mellan de deltagande och skapar starka minnen. 

Ett annat alternativ är att välja en aktivitet som är mer socialt inriktad där man kan diskutera smaker och upplevelser med varandra, som en vinprovning.

Utmaningar och tävlingar, antingen man mot man, eller i lag brukar vara populärt och kan fungera både som teambuilding och en bra isbrytare. Varför inte utmana varandra i matlagning, tävla i en frågesport, dansa med företaget eller prova lerduveskytte?

Företagsevent – vad är det?

Ett företagsevent kan vara en tillställning där man bland annat överför företagets idéer till de anställda för att öka kunskap, ta fram framtidsplaner och presenterna nya satsningar. Uttrycket företagsevent används ganska brett, men kärnan är precis som det låter: ett arrangemang eller en tillställning som ett företag har hand om.

Företagsevent kan vara riktade mot antingen anställda eller kunder. En firmafest anordnas för de anställda och är en fest då man firar något, till exempel en högtid eller att man nått sina mål på företaget. En kickoff är också inriktad mot de som jobbar på företaget och är ofta ett event då man sparkar igång arbetet efter semestern. Ett företagsevent kan alltså vara många olika saker, men något som passar alla olika typer är att göra roliga aktiviteter tillsammans!

📍 Hitta företagsevent i Stockholm
📍 Hitta företagsevent i Göteborg
📍 Hitta företagsevent i Malmö

Att tänka på när du planerar ett företagsevent

  • Var ute i god tid med planeringen. Var ska ert företagsevent hållas, vem bokar aktiviteter och underhållning?
  • Vem riktar sig ert företagsevent till? Kunder eller anställda?
  • Vad vill ni uppnå med ert företagsevent? Informera om nya idéer eller stärka företaget
  • Vilken typ av aktiviteter passar på ert företagsevent? Inomhus- eller utomhusaktiviteter? Lugnt eller fartfyllt?

Visa alla aktiviteter


Annonser