Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Ett samlingsnamn för skytte i mer idrottsligt syfte är sportskytte. Det finns fyra huvudskyttegrenar; pistol, gevär, viltmål och lerduveskytte. Sportskytte är, sett till antalet utövare, en av världens största idrotter och utövas över hela världen. Redan vid de första moderna Olymipsika Spelen i Aten 1896 fans skytte med på programmet. Med ca 50 miljoner utövare är skyttet världens största individuella sport. Lagidrotterna volleyboll, basket och fotboll är större.

Skytteaktiviteter

I dag är olika typer av vapen- och skyttegrenar populära att utöva även på fritiden, även för den som inte tävlar. Lerduveskytte är en populär skyttesport och passar bra som aktivitet vid till exempel en kick off eller konferens.  I lerduveskytte skjuter man med hagelgevär mot små rörliga föremål, lerduvor, som kastats ut av en maskin.
Lerduvorna är färgade i starka färger för att synas och liknar till utseendet en mindra frisbee.

» Skytte Stockholm  
» Skytte Göteborg  

Lerduveskytte

Lerduveskytte är en skyttegren där man skjuter med hagelgevär mot små rörliga föremål, lerduvor, som kastats ut av en maskin. Lerduvan form påminner om en liten frisbee och är 110 mm i diameter och 25 mm hög. Lerduvan är gjord av en blandning som består av asfalttjära och krita, när den träffas splittras den. Lerduvan är oftast målad i en synlig färg för att den ska vara lättare att pricka, till exempel kan den vara orange.

» Lerduveskytte Stockholm
» Lerduveskytte Göteborg  

I lerduveskytte gäller det att kunna koordinera sina kroppsrörelser. Man ska göra en mjuk rörelse med hagelgeväret, för att sedan lyckas söka upp det rörliga målet och skjuta. När man känner sig redo att skjuta begär man fram lerduvan som beroende på gren, slungas ut med olika hastighet och i olika vinklar.

Skytte som aktivitet

Om man vill hitta på en rolig aktivitet för att komplettera till exempel en möhippa, konferens eller kick off, är skytte i olika former ett bra alternativ. Det är utmanande, spännande och roligt med skytte - prova själv!

Mer inom området
Jämför aktiviteter