Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Skytte

Ett samlingsnamn för skytte i mer idrottsligt syfte är sportskytte. Sportskytte är, man man ser till antalet utövare, en av världens största idrotter och utövas över hela världen. Vid de första moderna Olymipsika Spelen i Aten 1896 fans skytte med. Med ca 50 miljoner utövare är skyttet världens största individuella sport. Lagidrotterna volleyboll, basket och fotboll är större. I dag är olika typer av vapen- och skyttegrenar populära att utöva även på fritiden, även för den som inte tävlar. Paintball är en tävling som vuxit och som idag har över 30 miljoner utövare världen över. Paintball går ut på att träffa sina motståndare med paintballkulor, gelatinkulor fyllda med färg, med hjälp av ett vapen, en markör, som drivs av komprimerad gas. Denna aktivitet kan vara rolig att ha med på en svensexa eller en möhippa. Även lerduveskytte är en populär skyttesport och passar bra som aktivitet vid till exempel en kick off eller konferens.  I lerduveskytte skjuter man med hagelgevär mot små rörliga föremål, lerduvor, som kastats ut av en maskin. Lerduvorna är färgade i starka färger för att synas och liknar till utseendet en mindra frisbee.

Jakt

Jakt har i alla år funnits. Människor har jagat för föda och för överlevnad sedan urminnes tider. Förr i tiden var jaktvapnen enkla och provisoriska i form av olika pilar och spjut, idag finns det avancerade skjutvapen och liknande jaktvapen. Idag är jakt även en fritidsaktivitet och populärt intresse.
Jakt innebär att man förföljer, fångar och oftast dödar djur, antingen i nöjessyfte eller för att få mat, förebygga skadedjurs skador och olägenheter eller för att dra nytta av pälsen. Jakt bedrivs i enighet med rådande jaktlagar.
Olika typer av jakt kan vara; älgjakt, storviltjakt, småviltjakt, björnjakt, andjakt med mera.

Paintball

För snart 25 år sedan började man spela paintball och är idag en av världens snabbaste växande sporter. Hur paintball uppkom finns det en del olika teorier om. Man tror att det började då skogsarbetare i Kanada började använda sig av markörer för att markera vilka träd som skulle fällas. Där tror man att idén till att spela paintball föddes. Paintball är idagden tredje största ”extremsporten”, före paintball ligger skateboard och inlines. Orsaken till att paintball inte växer snabbare än vad det gör kan bero på kostnaderna. Paintball är en dyr sport, både vad gäller engångskostnader såsom utrustning och löpande kostnader i form av bollar.
Paintball är en aktivitet som passar de flesta. Att spela paintball kan vara ett roligt inslag på till exempel en möhippa, kick off, svensexa, företagsfest, konferens eller ett kalas.

» Paintball Stockholm
» Paintball Göteborg

Lerduveskyte

Lerduveskytte är en skyttegren där man med hagelgevär skjuter mot små rörliga föremål, lerduvor, som kastats ut av en maskin. Lerduvan form påminner om en liten frisbee och är 110 mm i diameter och 25 mm hög. Lerduvan  är målad i en synlig färg för att den ska vara lättare att pricka, till exempel kan den vara röd.

I lerduveskytte gäller det att kunna koordinera sina rörelser. Man ska göra en rörelse med hagelgeväret, för att sedan söka upp det rörliga målet och lyckas skjuta. När man känner sig redo att skjuta begär man fram lerduvan som beroende på gren, slungas ut med olika hastighet och i olika vinklar.

Om man vill hitta på en rolig aktivitet för att komplettera till exempel en möhippa, konferens eller kick off, är lerduveskytte ett bra alternativ.

Jakt, skytte & paintball för företag

Alla dessa olika skytteaktiviteter som paintball, lerduveskytte och jaktupplevelser passar väldigt bra att ha som teambuilding, som en rolig aktivitet på en kick off eller vid en företagsfest eller ett företagsevent.

Mer inom området
Jämför aktiviteter
Jägarexamen utanför Göteborg

En unika intensivkurs som ger dig komplett jägarexamen på 4 dagar. Omgivningarna på Ulkeröds Gård gör att vi kan levandegöra undervisningen på ett sätt som annars inte är så vanligt.

Läs mer