Visa aktivitet.se som: Mobil

Jakt - jaktklubb, fågeljakt och jaktevent

Jakt - jaktklubb, fågeljakt och jaktevent

Aktiviteter inom Jakt

Här presenteras aktiviteter och naturnära upplevelser inom jakt. Du har bland annat möjligheten att delta i jaktlag med olika teman beroende på säsong. Jaktaktiviteterna kombineras i många fall med boende och andra typer aktiviteter. Varför inte ta jägarexamen eller bege er ut på en arrangerad fågeljakt. Aktiviteterna passar bra vid till exempel en kick off och andra typer av företagsevent. För att få mer information, klicka på respektive jaktaktivitet här nedan. Då får du läsa mer om aktiviteten, såsom priser, plats och upplägg. Har du frågor eller vill göra en offertförfrågan kan skicka en intresseanmälan direkt till arrangören.

Visar 1-9 av 9 träffar
Sortera listan
Aktiviteter Längd Ort
Jakt
Brolöten
Sparreholm
Jakten är något av det bästa på Brolöten. I Sörmlands vackra ekskogar finns alla sorters jakt. För dig som inte har...
Viddernas Jakter
Vidderna
Variernade
Eskilstuna
Viddernas Jakter Vidderna kan erbjuda jakter på de flesta viltarter i hela Sverige under professionell ledning. Vi har nu stärkt...
Klövviltsjakt i Hägn - Vildsvin, Dovhjort, Kronhjort
Sundsta Säteri
Flera orter (2)
Vildsvin, Dovhjort eller kronhjort Sundsta vilthägn är på 200 hektar. Hos Sundsta är Jakt och viltvård är en stor del...
Rådjursjakt med drivande hund
Ulkeröds Gård
2 dagar
Färgelanda
Ulkeröds Gård har möjlighet att erbjuda dig som nybliven jägare jakt med drivande hund. Vi kommer att jaga i två...
Viddernas Jaktlag
Vidderna
Variernade
Eskilstuna
Konceptet Viddernas jaktlag har blivit mycket populärt och efterfrågat bland våra elever och övriga nyblivna jägare, som vill få komma...
Fågeljakt
Sundsta Säteri
Flera orter (2)
Rapphöns, Fasan och Andjakt  Sundsta har 9 viltvatten om ca: 90 HA med fågeljakt. Här är ett paradis för sjöfågel...
Jägarexamen - Intensivkurs
Sundsta Säteri
3 dagar
Norrtälje
Välkommen att spendera drygt två intensiva dagar i jaktens tecken på Sundsta Säteri. Efter avslutad intensivkurs Jägarexamen är vår förhoppning...
Jägarexamen - intensivkurs utanför Göteborg
Ulkeröds Gård
4 dagar
Göteborg
Ulkeröds Gård ligger cirka en timme från Göteborg och driver Jaktias Jägarskola i samarbete med Svenska Jägareförbundet och Studiefrämjandet. Alla...
Jägarexamen för grupper
Ulkeröds Gård
Flera orter (4)
Omgivningarna runt Ulkeröds Gård gör att vi kan levandegöra utbildningen till jägare på ett sätt som annars inte är så vanligt. Här får alla...
  • = Videopresentation finns
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Mer om Jakt - jaktklubb, fågeljakt och jaktevent

jaga, jaktI listan ovan hittar du olika aktiviteter som har med jakt att göra. Klicka på respektive aktivitet för att få mer information om innehåll. Jakt är en spännande och adrenalingfylld aktivitet. För den som gillar att vara ute i naturen är jaktaktiviteter en trevlig aktivitet. Jakt innebär att man förföljer, fångar och oftast dödar djur.  Jakt bedrivs i enighet med rådande jaktlagar.

Bågjakt

Bågjakt är jakt med pil och båge. Detta bedrivs inte i Sverige, men i de flesta andra länder. USA och Kanada toppar dock listan över bågjakt som hobby. Där han man i många stater särskilda jakttider då båge är det enda tillåtna jaktredskapet. När man jagar med båge är det vanligaste bytesdjuret hjort, men båge används även till och med för björn och älg.

Den vanligaste bågen är en så kallad krafthjulsbåge. Även klassiska bågar används vid bågjakt samt armborst. Arborst är dock inte så populär bland annat på grund av sin vikt, dessutom är armborst olaglig i många länder.

Bågen som används vid jakt är ett personligt vapen som anpassas efter skytten. När man jagar med båge kommer man naturen väldigt nära och ofta krävs det att man lyckas ta sig nära sitt byte, helst inom 25 meter.

Pilbåge används även i en del länder vid jakt i vatten, då speciellt bäverjakt, där möjligheten att fästa en lina i pilen ger goda möjligheter att återfinna byte som annars lätt går förlorat. Mindre bågar kan även användas för fiske.

älgjakt, jakt, jagaÄlgjakt

Älgjakt är en populär jaktform som främst bedrivs ur rekreationssyfte, men älgjakt bedrivs även för att hålla stammen på en lämplig nivå samt för att få kött.

Älgjakt är, som all annan jakt i Sverige, reglerad i lag. Bestämmelser finns för vilka vapen jägarna får använda, hur skadskjutningar skall utredas samt hur många älgar olika jaktlag får fälla. För varje vuxen älg som fälls måste man betala en fällavgift. Av landets cirka 300 000 jägare, jagar 270 000 älg. 100 000 älgar skjuts varje år. 

Björnjakt

Idag är björnjakt starkt reglerad och får endast bedrivas på licens utfärdat av Naturvårdsverket efter samråd med berörs länsstyrelse. Jakt på björnhona med ungar är förbjuden. Förr var dock björnjakt de nordiska jägarnas största intresse. Nedläggandet av en björn med dåtidens klena beväpning ansågs som en bjaga, jaktragd.

Förr i tiden fångades björnen i uppgillrade fällor sin bestod av övertäckta gropar eller en utplacerad trampsax. Dit lockade man björnarna med hjälp av ett dött lockbete. Det fanns även en farligare motod av björnjakt som var att invänta björnen med ett spjut som var spetsigt i bägge ändor. Spjutet kördes ner i marken och hölls redo för björnens attack.

Att jaga är en spännande aktivitet. Boka in dig på en jaktaktivitet!