Jägarexamen - intensivkurs utanför Göteborg

Ulkeröds Gård
Sammanfattning
Munkedal
4 dagar
12 890 SEK Momsfri
Kommande starter
Munkedal
2023-03-30 09:00  
12 890 SEK
2023-04-13 09:00  
12 890 SEK
2023-04-27 09:00  
12 890 SEK
2023-05-11 09:00  
12 890 SEK
2023-06-01 09:00  
12 890 SEK
2023-07-06 09:00  
12 890 SEK

Beskrivning

Jägarexamen i Göteborg - Ulkeröds Gård

Jägarexamen intensivutbildning utanför Göteborg

Din Jägarskola på Ulkeröds Gård

På Din Jägarskola utbildar vi jägare!
Vår ambition är att alla som går en kurs hos oss på Ulkeröds Gård skall få alla kunskaper som krävs för att bli en god jägare och viltvårdare.
Vår populära Intensivkurs i Jägarexamen följer denna målsättning och sker i samarbete med Svenska Jägareförbundet.
Under 4 dagar varvar vi teori och skytte. Den teoretiska delen av utbildningen genomförs i gårdens egna utbildningslokaler vid skjutbanan, vilket innebär att tiden utnyttjas maximalt för utbildning. Utbildningen leds av välutbildade och etablerade instruktörer.
Deltagarna indelas i mindre grupper så att alla får mycket tid med våra skjutinstruktörer.

Vår utbildning är troligen den Intensivkurs som ger dig flest utbildningstimmar, både när det gäller skytte och teori.
Jämför noga när du väljer var du skall ta din Jägarexamen.
Utöver teoretisk och praktisk utbildning så ingår Ulkeröds Slingan som är en vandring i gårdens natur, där deltagarna får se fällor, viltspår och kanske några djur i sin naturliga miljö.

Både skjut- och teoriprov utförs på Ulkeröds gårds egna godkända provbana inför Svenska Jägareförbundets examinatorer.

Allt detta ingår i vår Intensivkurs Jägarexamen:

  • Teoretisk Jägarskola. Handledarledda föreläsningar och övningar som genomförs i små grupper under hela kursen. Ca 1 månad före kursstart får du studiehandledning och studiehjälp digitalt. Sammantagetg er dig detta goda förusättningar att klara utbildningen.

  • Säker vapenhantering, hagel

  • Säker vapenhantering, kula

  • Avståndsbedömning

  • Hagelskytte, lerduva

  • Hagelskytte, rörligt markmål (hare).

  • Grundprov kula, precision

  • Grundprov kula, jägarmässigt stöd

Efter godkända prov i dessa delar, får du ett jägarbevis och dessutom möjlighet att vid senare tillfälle genomföra ett högviltsprov hos oss eller på din hemmabana.

Läs mer om högviltsprovet på vår hemsida.

Skulle du ha oturen att missa i något prov, så ger vi dig hjälp och tips på hur du ska gå vidare för att genomföra ett lyckat omprov hos oss eller på någon annan provbana i din närhet.

På gårdens restaurang Ekbacken äter vi frukost, lunch, stödkorv och middagar. På lördagskvällen äter vi en 4-rätters meny. Du bor i något gårdens hotellrum. Del i dubbelrum ingår i priset, enkelrum finns som tillval.
Vi använder Svenska Jägareförbundets litteratur i kursen. Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att ansöka om vapenlicens hos polisen.

Intyg

Jägarexamen

Målgrupp

För dig som vill ta Jägarexamen på Sveriges troligen bästa utbildning och där möjligheten att klara en jägarexamen är mycket god. Samtidigt som du har kul och njuter av god mat och härlig natur.

Skjutbanan

LERDUVEBANAN

På Ulkeröds Gård finns Ulkeröd Wingshooting Club, en av landets mest utmanande skjutbana för lerduveskytte. Här kan vi simulera alltifrån höga fasaner och sträckande änder till ripor och löpande hare. Vi har skapat så jaktliknande situationer som det bara är möjligt.

Allt för att du ska kunna träna ditt jaktskytte och bli en säkrare skytt. Med cirka 60 lerduvekastare och ett antal olika skjutstationer är möjligheterna många och begränsningarna få.
Ulkeröd Wingshooting Club ligger inbäddad i omgivningarna intill ett berg och har ett flertal skjutplatser, egen grillplats och ett trivsamt klubbhus med plats för undervisning, konferens och avkoppling. Mellan skjutningarna dricker vi kaffe i solen eller värmer oss vid brasan.

Hit är alla välkomna, du kan komma hit enskilt för att förbättra ditt hagelskytte tillsammans med en instruktör, eller som grupp med jaktlaget för att värma upp inför den stundande jakten. Eller varför inte tillsammans med kollegerna som ett företagsevent? Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du naturligtvis boka tid även för det. Tillsammans med en instruktör kan du i lugn och ro hitta rätt skjutteknik.

Kostnader

Utöver kursavgiften så tillkommer kostnader för:

  • Jägarförbundets kursmaterial 795 kr
  • Provavgifterna som du betalar direkt till Naturvårdsverkets provledare, ca 1 000 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Jägarexamen - intensivkurs utanför Göteborg. Det är gratis och inte bindande!

Ulkeröds Gård

Ulkeröds gård har anor ända från 1700-talet. Till gården hör ett tiotal byggnader och sammanlagt närmare 300 hektar mark. På Ulkeröds Gård ryms gårdsbyggnader med loge, ladugårdar, skjutbana, värmestuga, viltvatten, naturstigar, vindskydd och några torp. Här erbjuds i dagsläget tolv sängplatser, ett flertal mötesrum, både...


Läs mer och visa alla aktiviteter med Ulkeröds Gård

Kontaktuppgifter till Ulkeröds Gård

Ulkeröds Gård

Ulkeröds Gård
455 96 Hedekas

 Visa telefonnummer
www.ulkerodsgard.se


Recensioner
Det finns inga recensioner för Jägarexamen - intensivkurs utanför Göteborg
Intresseanmälan

För att få mer information om Jägarexamen - intensivkurs utanför Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information