Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Prova på en helikoptersightseeing med ditt företag, eller kanske era kunder. Att göra en ovanlig aktivitet tillsammans med anställda på jobbet stärker vi-känslan och ger er minnen för livet som ni kan prata om länge i fikarummet. Att bjuda med kunder på en mer exotisk sightseeing stärker även era band och visar på stor uppskattning till kunden.

Varesig ni vill åka helikopter eller segelflyg är upplevelsen av att vara högt upp i luften otrolig. Aktiviteterna passar bra vid flera olika tillställningar, till exempel: möhippa, svensexa, företagsevent, kick off, konferens och liknande.

Flygplan

Flygplan används oftast för transport av människor och varor, men även för nöjessyften. Ett passagerarflygplan är ett flygplan där huvudsyftet är att frakta passagerare och bagage. Ett fraktflygplan används för att frakta varor. Flygplan kan även beväpnas och användas som stridsflygplan i strider och krig.

Den förste att under kontrollerade former flyga hette Ibn Firnas som år 875 glidflög från ett murkrön i Andalusien, Spanien. Allmänt anses att det var Bröderna Wright som var de första att på ett kontrollerat sätt styra en luftfarkost driven av motorkraft. Detta skedde i Kitty Hawk 1903. Tekniken som låg till grund för deras framgång hade till stor del provats ut av andra pionjärer, men de gjorde även egna prov i deras egentillverkade vindtunnel. Trots att flygplan funnits sedan början av 1900-talet fortsätter utvecklingen än idag.

Helikopter

Ordet helikopter kommer från franskans 'hélicoptère'. Helikopter är en luftfarkost som flygs med hjälp av en eller flera horisontella, motordrivna rotorer. En rotor kan liknas vid två eller fler roterande vingar. Det är denna konstruktion som ger helikoptern dess unika flygegenskap; Hovring, det vill säga att den kan stå stilla i luften, samt förflytta sig framåt/i sida/bakåt/upp/ner).

I och med hovringen kan en helikopter lösa många uppgifter som andra luftfarkoster inte kan. Men helikoptern har dock även en rad nackdelar jämfört till exempel ett flygplan; dess rotorkonstruktion gör den mer mekaniskt komplicerad, vilket bl.a. leder till höga driftskostnader.

 Luft och flyg

Jämför aktiviteter