Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Mer om luft och flyg

Aktiviteter i luften är den ultimata adrenalinkicken, det handlar om att utmana sig själv och att våga ta steget. Övervinn din rädsla, i luften finns oändliga möjligheter. Alla kan hoppa fallskärm, flyga ballong och hoppa bungyjump, till och med de höjdrädda.

Idag finns det luftsporter och aktiviteter tillgängligt i nästan hela Sverige. Som aktivitet kan du till exempel hoppa ett tandemhopp. Det betyder att du hoppar tillsammans med en fallskärmshoppsinstruktör. Under hoppet sitter du fastspänd på fallskärmshoppsinstruktörens mage och låter honom eller henne ta hand om säkerheten och fallskärmen. För att hoppa tandem behöver du inga som helst förkunskaper. Du kan bara ta det lugnt och njuta av hoppet.

Falla fritt, segla ner eller bara flyta fram? Uppe i luften kan man ägna sig åt många olika aktiviteter som oftast har en sak gemensamt – de är spännande och adrenalinkittlande. Luft- och flygaktiviteter är ofta sådana som man inte provat förr eller åtminstone inte så många gånger, vilket gör upplevelsen mer speciell. Att göra en spännande aktivitet på hög höjd ger också minnen för livet!

Prova på bungy jump med vännerna, eller kanske låta huvudpersonen hoppa fallskärm på möhippan/svensexan? Ge bort en helikopterflyning i present eller åk luftballong med kollegorna! Dessa aktiviteter utlovar härliga minnen och spännande upplevelser – se dig omkring och inspireras till nästa aktivitet!

Fallskärmshopp

Ett fallskärmshopp är oftast från en höjd på 3000-4000 meter. När du äntligen tar steget och hoppar är det fritt fall i ungefär en minut. 700 meter från marken vecklas fallskärmen ut och du seglar i ett par minuter tills du tillslut landar. När du sakta seglar ner mot marken finns det tid att njuta av en fantastisk utsikt och ta tillvara på känslan av total frihet. Trots att hoppet är över på bara några minuter är det ett minne som du aldrig glömmer.

Ballongfärd

Ballongfärd

Att flyga ballong är att njuta av att sakta glida över ett landskap. Ballongflygning är en luftaktivitet som passar alla, unga som gamla. Du står i korgen och blickar ut över den vackra utsikten. Det finns olika storlekar på korgarna, vissa kan ta större grupper och aktiviteten är perfekt för företagseventet eller kickoffen.

Segelflygning

En populär aktivitet är att segelflyga. Du sitter då i ett mindre flygplan utan motor och släpps på hög höjd av ett bogserflygplan. Som aktivitet har du en medpilot som tar hand om säkerheten. Det finns dock vidareutbildningar så du i framtiden kan köra ditt eget segelflyg. När bogserflygplanet släppt dig är det bara att segla ner mot marken och uppleva den underbara aktiviteten segelflygning.

Luftsporter passar perfekt som födelsedagspresent, till möhippan/svensexan eller som företagsaktivitet. Ge dig själv, eller någon du tycker om möjligheten att få prova på en luftaktivitet. Vi har samlat arrangörer i Sverige som erbjuder luftaktiviteter av olika slag.

Helikopter och flygplan

Att åka helikopter är en speciell upplevelse, samma sak med mindre flygplan. Närheten och intimiteten till luften och utsikten är otrolig. Prova på att åka helikopter med företaget, en upplevelse de anställda eller era kunder sent kommer att glömma. Åk med helikopter till en destination och njut där av roliga aktiviteter. Eller flyg flygplan och släng er ut från flygplanet i ett tandem fallskärmshopp!

Jämför aktiviteter