Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Dans finns och har alltid funnits i många olika former och vid olika tillfällen. Dans är till exempel en viktig beståndsdel i olika religösa kulturer, där man dansar olika rituella danser vid olika högtider, till exempel vi bröllop. Att dansa bröllopsvals är fortfarande något som många har som programpunkt vid sitt bröllop. Dans är även en konstform som uttrycker olika känslor och teman. Sällskapsdans är även vanligt, då man helt enkelt dansar tillsammans för att det är socialt och trevligt.

Olika typer av dans

Man kan dansa solodans, pardans eller gruppdans. Man kan tävla i dans och olika dansformer och även ha dansuppvisning där man demonstrerar olika typer av dans. Exempel på olika dansformer, hiphop, vals, bugg, shottis, modern dans, balett, street dance, exotisk dans, salsa med flera.

Dans – en rolig aktivitet

Man kan även dansa i motionssyfte. Dans är en bra motionsform och tränar många delar av kroppen, även koordinationen och taktkänslan sätts på prov och tränas. Att dansa tycker många är en trevlig aktivitet och dans är ofta ett vanligt inslag vid festligheter. Dans är en rolig aktivitet vid till exempel ett företagsevent. Dansa salsa på kick offen, eller träna koordinationen tillsammans på nästa konferens. En mycket populär dansform vid möhippor är poledans, en rolig och utmanande typ av dans. Eller varför inte köpa ett presentkort till brudparet där de kan få öva upp bröllopsvalsen?

Jämför aktiviteter