Självförsvarskurs Mot Stickvapen

ESDS KOPING, i Köping (+1 orter)
Längd
5 timmar
Pris
800 SEK
Eventtyp
Aktivitet
Nästa tillfälle
Enligt överenskommelse (+2 starter)
Längd
5 timmar
Pris
800 SEK
Eventtyp
Aktivitet
Nästa tillfälle
Enligt överenskommelse (+2 starter)
Få mer information om aktiviteten 👍

Beskrivning

Självförsvar Mot Stickvapen

Självförsvarskurs Mot Stickvapen

Denna kurs riktar sig endast till de deltagare som redan gått ESDS

intensivkurs för kvinnor och män.

Detta har vi valt eftersom kniv är inom en egen kategori av vålds angrepp, Och vi anser att har man inte förståelsen och förmågan att försvara sig emot ett obeväpnat angrepp? Då ska man inte tro att man kan försvara sig emot ett beväpnat angrepp. För det sänder falska signaler till många att både kunna hantera ett beväpnat och obeväpnat våld på ett och samma kurstillfälle. Och nu vet vi att det finns vissa organisationer som lär ut på det sättet men vi är försiktiga med att blanda in detta på en första kurs. Varför anser vi detta? Det är för kniv är ett fruktansvärt obehagligt och läskigt vapen att utsättas för och med detta har vi en djup förståelse av hur detta bör läras ut för att det ska ge bästa effekt och förståelse kring stick och skärvapen.

När du går våran kurs i att hantera vasst våld då lär du dig grunderna på några timmar om hur det är att försvara sig mot ett stickvapen men även mot andra tillhyggen. Träningen är intensiv och både mentalt fysiskt stärkande. Under kursen får man den teori med övningar man behöver för att förstå och täcka allt kring ett knivöverfall. Kursen följs av väldigt enkla och snabblärda instinktiva rörelser inte några tekniker. På kursen utsätts man för scenarioträning, Du lär dig att försvara dig i trånga utrymmen. Du lär dig ett försvar mot de mest vanligaste angrepp man kan utsättas för. Det är viktigt att lära sig något som är effektivt och kan ha en stark effekt mot en stark angripare om man själv är mindre och svagare speciellt när man blir överraskat angripen. 

Lite av vad du lär dig på kursen:

1. Hur kan jag undvika att bli ett potentiellt offer?

2. Vad händer före-under-efter ett angrepp?

3. Upm övningar kniv olika tillhyggen?

4. Hur försvarar jag mig mot kniv olika tillhyggen?

5. Förståelsen försvarsspray kniv olika alt?

6. Belysa försvar som inte fungerar?

7. Angripen bakifrån med kniv olika tillhyggen?

8. Angrepp mot kniv på marken?

9. Egenhantering av akuta skador?

10. RED SPD?

11. Efter kursen ges tips och råd

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 starter

Löpande kursstarter

  • Aktivitet
  • Köping

Enligt överenskommelse

  • Aktivitet
  • Sverige

Målgrupp

ÅLDERGRÄNS:
Kursen vänder sig till de som gått våran grundkurs:

Vi utgår från Västmanland men kommer gärna till er om så önskas. Kontakta mig (Oss) via formuläret nedan för mer detaljer kring kursens innehåll. 

OBS:
Du ska ej vara straffad för grova våldsbrott. Minsta ålder att träna är satt till 15 år följt av målsmans godkännande. Vi förbehåller oss rätten att neka deltagande i våra kurser om vi misstänker att någon inte uppfyller de riktlinjer vi har rörande alla människors lika värde jämställdhet och demokratiska värderingar. Vi har nolltolerans mot droger, våld, mobbing och diskriminering.

Kursledare

Gabriel Hedentorp är 43 år gammal  Utbildad / Självförsvarsinstruktör med 10 år inom självförsvarsbranschen. Gabriel har tränat med de mest erfarna instruktörer man kan ha tränat med. Gabriel tog esds till Västmanland 2016 men började instruera redan 2011. Han har väldigt bred erfarenhet inom många olika system både obeväpnat och beväpnat. Gabriel har stor erfarenhet av att träna och möta människor som utsatts för våld och har en djup förståelse av våld och våldets effekt. Han har lärt ut inom ESDS i 7 år där han utbildat ett 70 tal personer och där några har haft användning av det dom lärt sig på kursen.

  • Gabriel är licensierad ESDS Instruktör  av Slavo Gozdzik på Level 1-2.
  • Gabriel är licensierad inom systemet - F.A.S. Han är även utbildad inom Active Shooter  av Martin Cooper.
  • Gabriel är licensierad inom Reality based system av Mattias Hedman.

Sammantaget finns en stor erfarenhet inom ESDS av att bemöta människor som utsatts för våldsövergrepp. Mycket av informationen har vi fått från professionella människor med anknytning inom säkerhet, polis, traumaläkare samt ifrån egna hemska upplevelser. Vi inom ESDS lär ut från väldigt säkra källor det gör oss mycket insatta i ämnet. Där kursledaren på ett väldigt pedagogiskt och effektivt sätt lär ut viktig information till varje deltagare på hur vi kan förbereda oss mentalt för att bli starkare och hantera olika situationer mycket säkrare.

Kostnader

REGLER GÄLLANDE BETALNING:

För att boka din plats, behövs en betalning göras innan kursstart på 250kr. Resterande betalas på plats Swish / Kontant funkar.

Avbokningsavgift 250kr, om du inte avbokar inom 48 timmar innan kursstart.

I samband med betalningen skickas mejl ut med direkt destination, plats  och all annan övrig info som behövs till varje deltagare. 

Om kursen förmodan skulle ställas in så återbetalas pengarna till varje deltagare.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Självförsvarskurs Mot Stickvapen. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ESDS KOPING

Om ESDS                                                                                           

ESDS är framtaget och grundat av Slavo Gozdzik och som arbetar med självförsvar och defensiv taktikträning inom Polisväsendet. Systemet har funnits i Sverige ända sen 1998. Explosive Self Defence System (esds) är ett koncept som finns och tränas i olika delar...

Läs mer och visa alla aktiviteter med ESDS KOPING

Highlights