Bodyflight

Upplev känslan av att flyga fritt

Har du alltid drömt om att kunna flyga? Bodyflight är en upplevelse som ger dig möjligheten att testa på fallskärmshoppning utan att hoppa ut från ett flygplan. 
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Bodyflight är en adrenalinfylld upplevelse som låter dig flyga fritt och som ger dig chansen att känna på hur det är att hoppa fallskärm inomhus. Du kan flyga bodyflight ensam, tillsammans med en vän eller som en aktivitet tillsammans med hela familjen. Bodyflight är också en rolig och äventyrlig aktivitet till möhippan, svensexan eller kick-offen.

Vad är bodyflight?

Bodyflight kan beskrivas som en form av inomhusfallskärmshoppning i en vertikal vindtunnel. Inne i vindtunneln kan frifallshastigheterna simuleras upp till 300 km/h. Vindstyrkan kan anpassas efter den som ska flyga och förstagångsflygare flyger vanligtvis tillsammans med en instruktör i 200–250 km/h. Väl inne i vindtunneln kommer du att “falla” från 4 000 meters höjd och beroende på vilket paket du väljer kan flygtiden variera. Innan flygturen kommer du se en filmvisning av hur det går till och du kommer även få en genomgång av instruktörer. Under genomgången får du grunderna i bodyflight samt handrörelser som kommer att användas inne i tunneln.

Utrustning under flygturen 

Under flygturen har du på dig en flygdräkt över dina vanliga kläder. Du kommer även bära hjälm, glasögon och öronproppar. Det rekommenderas att du har bekväma kläder och sneakers under flygturen. När du flyger får du inte ha högklackat eller öppna skor.   

För vem passar bodyflight?  

I och med att vindstyrkan kan anpassas efter varje person så passar bodyflight för alla, oavsett fysiska förutsättningar och tidigare erfarenheter. Alla som är tre år eller äldre kan testa på bodyflight. 

Friskvårdsberättigad aktivitet  

Bodyflight är en friskvårdsberättigad aktivitet där du får en förståelse för hur flygningen fungerar. Du får även lära dig att ligga stabilt på mage och lära dig att svänga i luften.

Jämför aktiviteter