Dreja Stockholm

Kliv in i drejningens magiska värld!

Vill du använda din kreativitet och uttrycka dig genom att dreja? Du kan exempelvis din egen skål eller kopp , det är bara fantasin som sätter gränser. Här hittar du flera aktiviteter i Stockholm!
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Vad är att dreja?

Att dreja innebär att du skapar olika föremål med lera. Verktyget som används är en drejskiva som snurrar varpå du placerar en lerklump. För att skapa ditt föremål formar du den snurrande lerklumpen genom att trycka med dina händer och fingrar. Under tiden du drejar doppar du händerna i vatten och med fingrarna formar du ett hål och drar upp föremålets väggar. Det finns olika verktyg som kan användas för att justera ditt föremål vid drejning,  så som trä eller plast för att göra väggen jämn eller drejnål för att skära kanterna. När föremålet har är klart ska det torka och därefter bränns det i en keramikugn och sedan kan den glaseras vilket gör den vattentät. Hos oss hittar du aktiviteter för att dreja i Stockholm! 

Vad kan man dreja?

Det finns alla möjliga föremål som du kan dreja, det är bara fantasin som sätter gränser. Det vanligaste att dreja är skålar, muggar, koppar, vaser och tallrikar. Skulptera något som du sätter din egen prägel på. Materialet är lätt att arbeta med och du kan till exempel dreja din egna mugg precis som du vill ha den och med din egen design. 

Aktiviteter för dig som vill dreja i Stockholm 

Hos oss hittar du flera olika aktiviteter med allt från nybörjare till mer avancerad drejning. Om du är nybörjare får du tillsammans  med en instruktör lära dig steg för steg hur du ska använda drejskivan.  Det är roligt att dreja tillsammans så varför inte dreja som företagsaktivitet, eller boka en timme drejning på möhippan/svensexan. Det är även festligt att dreja och du kan ha det som ett inslag på festen genom att boka en skräddarsydd aktivitet. Olika arrangörer har även möjlighet att komma till där du är och instruera på plats eller så kan du besöka deras studio. Det är en rolig upplevelse som är ett minne för livet där du kan skapa tillsammans med andra. När du har drejat klart så får du oftast välja vilken färg ditt föremål ska ha och du får vid senare tillfälle hämta föremålet och ta med dig det hem. På så sätt tar du med dig ditt minne och upplevelse hem.

Mer inom området
Jämför aktiviteter