Visa aktivitet.se som: Mobil
Visar 1-6 av 6 träffar
  • = Videopresentation finns
Visar 1-6 av 6 träffar
 

Folkrace är en motorsport som är väldigt populär. Folkrace körs på asfalt- eller grusbanor och maxhastigheten vid en tävling är 80 km/h. När man kör folkrace måste man ha en speciell utrustning; handskar, flamsäker overall, skor med sula av läder och en hjälm som bör vara speciellt godkänd för folkrace.

Folkrace från Finland

Folkrace kom till Sverige från Finland i början av 1980-talet. Vitsen med folkrace var att det skulle vara en billig sportgren för de som tävlar. Man kör folkrace medvanliga äldre bilar och varje år genomförs cirka 600 tävlingar i Sverige.

Folkrace är en lite annorlunda aktivitet att prova på men är väldigt rolig och fartfylld. Till exempel passar folkrace vid till exempel en möhippa eller svensexa. Då man bruden och brudgummen tävla mot resten av gänget och se vem som är snabbast. Vid en konferens eller kick off passar också folkrace bra som aktivitet. 

”Vi körde folkrace på min brors svensexa. Eftersom han gillar bilar och motorsport var det ett riktigt bra val, och roligt var det också! Alla var nog sugna på att köra igen.”

Mer inom området
Jämför aktiviteter