Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Folkrace är en motorsport som är väldigt populär. Folkrace körs på asfalt- eller grusbanor och maxhastigheten vid en tävling är 80 km/h. När man kör folkrace måste man ha en speciell utrustning; handskar, flamsäker overall, skor med sula av läder och en hjälm som bör vara speciellt godkänd för folkrace.

En sport med anor från Finland

Folkrace kom till Sverige från Finland i början av 1980-talet. Vitsen med folkrace var att det skulle vara en billig sportgren för de som tävlar. Man kör folkrace med vanliga äldre bilar och varje år genomförs cirka 600 tävlingar över hela Sverige.

Prova på folkrace

Många har någon gång närt en dröm om att vara rallyförare. De flesta kanske släppte den i tidiga ungdomsår men det betyder inte att det är försent att uppfylla drömmen, åtminstone för en dag. Att prova på folkrace går att göra på rallybanor över hela vårt avlånga land. Vill man anordna ett speciellt event som alla inblandande kommer att komma ihåg länge är folkrace ett säkert kort. Att sladda igenom en tajt hårnålskurva i åttio blås kan få även den bistraste individ att dra på smilbanden.

Folkrace för möhippor och svensexor

Folkrace är en lite annorlunda aktivitet att prova på men är väldigt rolig och fartfylld. Till exempel passar folkrace vid till exempel en möhippa eller svensexa. Då kan exempelvis bruden och brudgummen tävla mot resten av gänget och se vem som är snabbast. Ett roligt sätt att ses tillsammans innan bruden och brudgummen går in i gifta-bubblan.

Folkrace för kick-offs och kundevent

Folkrace är ett roligt och annorlunda sätt att underhålla nya såväl som gamla kunder. Att köra rally släpper lös på hämningarna och det är låg risk för ett stelt möte. Ännu bättre passar det kanske att prova på folkrace tillsammans med kollegorna på höstens kick-off eller på kontorets gemensamma konferens. Låt gruset vina, motorn rusa och tävlingsinstinkterna gå på högvarv.

Folkrace för födelsedagar

Har du en vän eller familjemedlem som älskar bilar och motorer är det en klockren idé att bjuda födelsedagsbarnet på en folkrace-födelsedagsfest. Vad kan bättre bidra till en lyckad födelsedag än att slå alla ens nära och kära i en folkrace-tävling? Passar såväl unga som gamla, så länge de har ett körkort.

”Vi körde folkrace på min brors svensexa. Eftersom han gillar bilar och motorsport var det ett riktigt bra val, och roligt var det också! Alla var nog sugna på att köra igen.”

Mer inom området
Jämför aktiviteter